Twitter: Σε εφαρμογή νέα αυστηρότερα μέτρα ενόψει προεδρικών εκλογών

Twitter: Σε εφαρμογή νέα αυστηρότερα μέτρα ενόψει προεδρικών εκλογών Facebook Twitter
Twitter: Σε εφαρμογή νέα αυστηρότερα μέτρα εν όψει προεδρικών εκλογών
0

Το Twitter ανέφερε σήμερα ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν από τους χρήστες του, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων,  να διεκδικήσει νίκη πρόωρα στις επικείμενες εκλογές των ΗΠΑ.

Έθεσε δε, από σήμερα σε εφαρμογή νέα μέτρα για να αποτρέψει τη διάδοση ψευδών πληροφοριών σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Σε ένα μπλογκ, η πλατφόρμα αναφέρει ότι οι χρήστες της, μεταξύ των οποίων και οι υποψήφιοι, δεν θα μπορούν να ανακηρύξουν τη νίκη τους παρά μόνο αν επιβεβαιώνεται από τα επίσημα αποτελέσματα ή αν θεωρείται δεδομένη από τις προβλέψεις τουλάχιστον δύο μεγάλων μέσων ενημέρωσης.

«Για να καθορίσουμε το αποτέλεσμα χρειαζόμαστε είτε μια ανακοίνωση των υπευθύνων της Πολιτείας για τις εκλογές, είτε μια πρόβλεψη από τουλάχιστον δύο δημοσιογραφικά όργανα πανεθνικής κάλυψης, τα οποία δημοσιεύουν τα αποτελέσματα κατά ανεξάρτητο τρόπο», αναφέρεται σε αυτήν την ανακοίνωση της εταιρείας του Τζακ Ντόρσεϊ.

Το Twitter θα επισημαίνει τις αναρτήσεις που «περιλαμβάνουν πρόωρους ισχυρισμούς» και θα παραπέμπει τους χρήστες του σε επίσημες ιστοσελίδες για τα αποτελέσματα.

Η πλατφόρμα δεν διευκρίνισε ποια πανεθνικά ΜΜΕ θεωρεί ότι ανακοινώνουν ορθές προβλέψεις. Όμως συνήθως, τη βραδιά των εκλογών, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Associated Press ή τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως τα ABC News, Fox News και CNN ανακοινώνουν προκαταρκτικά αποτελέσματα τα οποία επιβεβαιώνονται αργότερα.

Με πληροφορίες του BBC/ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM