ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Βρετανία: Το κοινοβούλιο ανακαλεί - Κλειστό και το δικό του μπαρ μετά τις 10 το βράδυ

Βρετανία: Το κοινοβούλιο ανακαλεί - Κλειστό και το δικό του μπαρ μετά τις 10 το βράδυ Facebook Twitter
Βρετανία: Το Κοινοβούλιο ανακαλεί και εξαιρείται και το δικό του μπαρ από τον κανόνα για πώληση αλκοόλ
0

Δεν θα πωλείται ούτε στο Βρετανικό Κοινοβούλιο αλκοόλ μετά της 10 το βράδυ, στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, παρά την αρχική απόφαση.

Νωρίτερα οι Times ανέφεραν ότι οι χώροι με μπαρ και εστιατόρια, του βρετανικού κοινοβουλίου, που χρησιμοποιούσαν βουλευτές και λόρδοι εξαιρέθηκαν από τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την εξαίρεση, οι χώροι αυτοί δεν υπόκεινται στον κανόνα που επιβάλλει κλείσιμο στις 10 το βράδυ, επειδή ορίστηκαν ως «καντίνα στο χώρο εργασίας».

Ο Ντάουν Μπάτλερ του εργατικού κόμματος χαρακτήρισε την κατάσταση ως «εξωφρενική... ένας κανόνας για τους βουλευτές ένας κανόνας για όλους τους άλλους», ενώ η υπουργός  Έλεν Ουίτιελ είπε ότι «το Κοινοβούλιο δεν πρέπει να είναι χώρος όπου οι βουλευτές κάθονται αργά για να πιούν».

Μέσα σε λίγες ώρες από την αποκάλυψη της είδησης, εκπρόσωπος του Κοινοβουλίου εξέδωσε δήλωση λέγοντας πως «Δεν θα πωλείται αλκοόλ μετά τις 10 μ.μ. οπουδήποτε στον κοινοβουλευτικό χώρο».

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, οι εγκαταστάσεις τροφοδοσίας θα παραμείνουν ανοιχτές μετά τις 10 το βράδυ, μόνο όταν θα υπάρχουν συνεδριάσεις, προκειμένου να σερβίρει φαγητό στους βουλευτές και το προσωπικό που εξακολουθεί να εργάζεται.

Η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος Άνγκελα Ρέινερ αντέδρασε στην ανακοίνωση, λέγοντας ότι το Κοινοβούλιο «πρέπει» να ακολουθήσει τους κανόνες που έχουν τεθεί και για τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ