Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της, λόγω babysitting, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού

Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της, λόγω babysitting, η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού Facebook Twitter
Νέα Ζηλανδία: Από το πατρικό της η έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της πρωθυπουργού (EPA)
0

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν ξεκινά την προεκλογική της εκστρατεία από το σπίτι των γονιών της ενώ αυτοί κάνουν babysitting στη μικρή της κόρη.

Η πρωθυπουργός ξεκίνησε την περιοδεία της από το πατρικό της στο Morrinsville, μια μικρή αγροτική πόλη στην περιοχή Waikato.

Μιλώντας από το πίσω μέρος ενός φορτηγού, η Άρντερν είπε ότι αποφάσισε να μείνει στο Morrinsville με τη «μαμά και τον μπαμπά», ώστε να μπορούν να τη βοηθήσουν το μικρό της παιδί, τη Neve, ενώ εκείνη θα περιοδεύει στην περιοχή.

Η πρωθυπουργός μοιράστηκε μια selfie όπου φαίνεται να εργάζεται σε ένα μικρό γραφείο στο σπίτι των γονιών της, με ένα κασετόφωνο στο παρασκήνιο.

«Βρίσκομαι στο σπίτι των γονιών μου στο Morrinsville και προετοιμάζομαι για μια ακόμα περιοδεία αύριο...και ναι, αυτό στο βάθος είναι κασετόφωνο» έγραψε με χιούμορ σε ανάρτησή της η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας.

Οι εκλογές μετατέθηκαν για τις 17 Οκτωβρίου λόγω κορωνοϊού. Βασικό ζητούμενο είναι η υγειονομική περίθαλψη, η ασφάλεια των συνόρων και η οικονομική ανάκαμψη εν μέσω της πανδημίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

At my folks place in Morrinsville and doing a bit of preparation for another campaign day tomorrow....and yes, yes that is a cassette player in the corner....

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacinda Ardern (@jacindaardern) στις

Οι ψηφοφόροι καλούνται επίσης να απαντήσουν σε δύο ερωτήματα, που θα αφορούν στην  νομιμοποίηση ή όχι της κάνναβης και της ιατρικής ευθανασίας.

Τα πολυετή ζητήματα στέγασης, περιβάλλοντος και παιδικής φτώχειας θα συμπεριληφθούν επίσης στην ημερήσια διάταξη, αλλά σε μικρότερο βαθμό από ό, τι τις προηγούμενες δεκαετίες.

Το Εργατικό Κόμμα της Άρντερν, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, αναμένεται να κερδίσει, ίσως και με πλειοψηφία, γεγονός που την απαλλάσσει από την αμήχανη δημιουργία αναγκαστικών συμμαχιών.

Η προσέγγιση της Άρντερν στην πολιτική έχει κερδίσει πολλούς οπαδούς με πρόσφατες δημοσκοπήσεις να αναδεικνύουν νικητή το Εργατικό Κόμμα.

Σχολιάζοντας την ανάρτηση της Άρντερν στο Instagram, πολλοί Νεοζηλανδοί χαρακτήρισαν την πρωθυπουργό ως «αγαπημένη θεία», έναν όρο που χρησιμοποιείται χαϊδευτικά στη χώρα ως ένδειξη αγάπης και σεβασμού.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM