ΗΠΑ: Πέθανε από κορωνοϊό πρώην ρεπουμπλικανός υποψήφιος - Διαγνώστηκε μετά την ομιλία Τραμπ στην Τάλσα

ΗΠΑ: Πέθανε από κορωνοϊό πρώην ρεπουμπλικανός υποψήφιος - Διαγνώστηκε μετά την ομιλία Τραμπ στην Τάλσα Facebook Twitter
ΗΠΑ: Πέθανε από κορωνοϊό πρώην ρεπουμπλικανός υποψήφιος - Διαγνώστηκε μετά την ομιλία Τραμπ στην Τάλσα (AP)
0

Ο Χέρμαν Κάιν, ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Godfather's Pizza, πέθανε από κορωνοϊό. Αρρώστησε μετά την ομιλία Τραμπ στην Τάλσα.

Σύμφωνα με μια νεκρολογία που στάλθηκε από τον επαληθευμένο λογαριασμό του στο Twitter και το Newsmax, ο Κάιν, 74 ετών, νοσηλεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ως ασθενής του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter υποβλήθηκε σε θεραπεία με οξυγόνο ενώ η κατάστασή του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

«Ποτέ δεν είσαι έτοιμος για τις ειδήσεις αυτές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναζητήσουμε και να βρούμε τη δύναμη και την συμπόνια στον Θεό» ανέφερε δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ως πρόεδρος του Black Voices for Trump, ο Κάιν ήταν ένας από τους αναπληρωτές στην ομιλία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιουνίου στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

Τότε, τουλάχιστον οκτώ στελέχη της ομάδας του Τραμπ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας, Tim Murtaugh, δήλωσε στο CNN ότι ο Κάιν δεν συναντήθηκε με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τάλσα.

Ο Κάιν θεωρήθηκε ότι άνηκε στις ευπαθείς ομάδες λόγω της ηλικίας και του ιστορικού του με καρκίνο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του το 2011, στο CNN είχε δηλώσει πως αφού νίκησε τον καρκίνο, ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει «κάτι μεγαλύτερο και πιο τολμηρό». Έτσι, έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία. Αργότερα, ωστόσο αποχώρησε.

Ο Κάιν γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1945, στο Μέμφις του Τενεσί. 

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν ο Κάιν ήταν μεταξύ αυτών που νόσησαν στην ομιλία του Τραμπ στην Τάλσα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Business Insider ο Κάιν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό 11 ημέρες μετά από συμμετοχή του στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

Ο Κάιν, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, είχε ανεβάσει και σχετική φωτογραφία του ίδιου από την ομιλία όπου ούτε αυτός, ούτε όσοι τον περιβάλλουν, φορούσαν μάσκες.

Δύο ημέρες αφότου ο Κάιν ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός για τον COVID-19, ανάρτησε tweet που εξέφρασε την υποστήριξή του στην απόφαση της εκστρατείας Τραμπ να μην απαιτήσει μάσκες στον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Mount Rushmore.

Mε πληροφορίες του CNN/Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM