ΗΠΑ: Πέθανε από κορωνοϊό πρώην ρεπουμπλικανός υποψήφιος - Διαγνώστηκε μετά την ομιλία Τραμπ στην Τάλσα

ΗΠΑ: Πέθανε από κορωνοϊό πρώην ρεπουμπλικανός υποψήφιος - Διαγνώστηκε μετά την ομιλία Τραμπ στην Τάλσα Facebook Twitter
ΗΠΑ: Πέθανε από κορωνοϊό πρώην ρεπουμπλικανός υποψήφιος - Διαγνώστηκε μετά την ομιλία Τραμπ στην Τάλσα (AP)
0

Ο Χέρμαν Κάιν, ένας Ρεπουμπλικανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές και πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Godfather's Pizza, πέθανε από κορωνοϊό. Αρρώστησε μετά την ομιλία Τραμπ στην Τάλσα.

Σύμφωνα με μια νεκρολογία που στάλθηκε από τον επαληθευμένο λογαριασμό του στο Twitter και το Newsmax, ο Κάιν, 74 ετών, νοσηλεύτηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ως ασθενής του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Twitter υποβλήθηκε σε θεραπεία με οξυγόνο ενώ η κατάστασή του επιδεινώθηκε κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

«Ποτέ δεν είσαι έτοιμος για τις ειδήσεις αυτές που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σήμερα. Αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αναζητήσουμε και να βρούμε τη δύναμη και την συμπόνια στον Θεό» ανέφερε δήλωση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Ως πρόεδρος του Black Voices for Trump, ο Κάιν ήταν ένας από τους αναπληρωτές στην ομιλία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιουνίου στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

Τότε, τουλάχιστον οκτώ στελέχη της ομάδας του Τραμπ διαγνώστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Ο εκπρόσωπος της εκστρατείας, Tim Murtaugh, δήλωσε στο CNN ότι ο Κάιν δεν συναντήθηκε με τον Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τάλσα.

Ο Κάιν θεωρήθηκε ότι άνηκε στις ευπαθείς ομάδες λόγω της ηλικίας και του ιστορικού του με καρκίνο, σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή του το 2011, στο CNN είχε δηλώσει πως αφού νίκησε τον καρκίνο, ένιωσε ότι έπρεπε να κάνει «κάτι μεγαλύτερο και πιο τολμηρό». Έτσι, έβαλε υποψηφιότητα για την προεδρία. Αργότερα, ωστόσο αποχώρησε.

Ο Κάιν γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 1945, στο Μέμφις του Τενεσί. 

Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το εάν ο Κάιν ήταν μεταξύ αυτών που νόσησαν στην ομιλία του Τραμπ στην Τάλσα. Ωστόσο, σύμφωνα με το Business Insider ο Κάιν διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό 11 ημέρες μετά από συμμετοχή του στην εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ στην Τάλσα της Οκλαχόμα.

Ο Κάιν, ο οποίος ήταν ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, είχε ανεβάσει και σχετική φωτογραφία του ίδιου από την ομιλία όπου ούτε αυτός, ούτε όσοι τον περιβάλλουν, φορούσαν μάσκες.

Δύο ημέρες αφότου ο Κάιν ανακοίνωσε ότι ήταν θετικός για τον COVID-19, ανάρτησε tweet που εξέφρασε την υποστήριξή του στην απόφαση της εκστρατείας Τραμπ να μην απαιτήσει μάσκες στον εορτασμό της Ημέρας της Ανεξαρτησίας της 4ης Ιουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Mount Rushmore.

Mε πληροφορίες του CNN/Business Insider

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM
Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

Διεθνή / Σεισμός στο Μπανγκλαντές: Πέντε νεκροί και τουλάχιστον 100 τραυματίες

«Δεν έχω νιώσει ποτέ τέτοιο σεισμό στη ζωή μου. Ήμασταν στο γραφείο όταν άρχισαν να κουνιούνται τα έπιπλα. Τρέξαμε από τις σκάλες και είδαμε κι άλλους ανθρώπους να έχουν ήδη βγει έξω», είπε ένας εργαζόμενος στην Ντάκα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν

Διεθνή / Γάζα: Δραματική μείωση δωρεών μετά την εκεχειρία - Ανθρωπιστικές οργανώσεις κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου

«Ο κόσμος νομίζει ότι οι Παλαιστίνιοι δεν χρειάζονται πλέον βοήθεια» - Απελπιστική ανάγκη για βοήθεια καθώς πλησιάζει ο χειμώνας στον παλαιστινιακό θύλακα
LIFO NEWSROOM
Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

Διεθνή / Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως δεν θα θεωρεί πλέον τη σβάστικα «σύμβολο μίσους», αλλά λίγο μετά άλλαξε γνώμη

«Αυτή δεν είναι μια ενημερωμένη πολιτική αλλά μια νέα πολιτική για την αντιμετώπιση τυχόν παραπληροφόρησης και για να επιβεβαιώσουμε εκ νέου ότι απαγορεύουμε αυτά τα σύμβολα», τονίζει σε δελτίο Τύπου η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΤΡΑΜΠ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Σήμερα η συνάντηση με Τραμπ - «Έτοιμος, ό,τι κι αν συμβεί» ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο Ζοχράν Μαμντάνι είναι ένας «αποφασισμένος αντίπαλος» του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο κατηγορεί μεταξύ άλλων ότι υπερασπίζεται κατά προτεραιότητα τους πλέον εύπορους Αμερικανούς
LIFO NEWSROOM
BBC ΝΤΑΙΑΝΑ ΒΙΒΛΙΟ

Διεθνή / Νέο βιβλίο κατηγορεί το BBC για συγκάλυψη μετά τη συνέντευξη της πριγκίπισσας Νταϊάνα το 1995

Μια ανεξάρτητη έρευνα που ζήτησε το BBC επιβεβαίωσε το 2021 πως πλαστά έγγραφα είχαν παρουσιαστεί στον αδελφό της πριγκίπισσας, Τσαρλς Σπένσερ, προκειμένου να την πείσει να παραχωρήσει αυτήν τη συνέντευξη
LIFO NEWSROOM