ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Kansai Yamamoto

Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Kansai Yamamoto Facebook Twitter
Πέθανε ο σχεδιαστής μόδας Kansai Yamamoto (AFP)
0

Πέθανε από λευχαιμία ο πρωτοπόρος σχεδιαστής μόδας Kansai Yamamoto, σε ηλικία 76 ετών.

Ο Yamamoto είχε διαγνωσθεί νωρίτερα φέτος, με οξεία μυελογενή λευχαιμία. Πέθανε την περασμένη Τρίτη ωστόσο μόλις σήμερα το γραφείο του έκανε γνωστή την είδηση. Επισήμανε δε ότι ότι πραγματοποιήθηκε η κηδεία του μόνο με την οικογένεια και τους στενούς συγγενείς του.

Ο Yamamoto ήταν γνωστός για τη δημιουργία τολμηρών πρωτοποριακών κομματιών που αψηφούσαν τους κανόνες του φύλου και παρουσίαζαν λαμπερά χρώματα και μοτίβα.

Με καταγωγή από τη Yokohama, ο πρωτοποριακός σχεδιαστής μόδας έκανε το ντεμπούτο του στο Λονδίνο το 1971 ως ο πρώτος Ιάπωνας σχεδιαστής που διοργάνωσε μια επίδειξη μόδας εκεί.

Η συλλογή του στο Λονδίνο του έφερε διεθνή αναγνώριση και μακροχρόνια φιλία με μερικούς από τους πιο γνωστούς μουσικούς του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Elton John, Stevie Wonder και του τραγουδιστή-τραγουδοποιού David Bowie, που θα αποτελούσε ορόσημο στην καριέρα του.

Χαρακτηριστική η συνεργασία τους στο άλμπουμ Ziggy Stardust, ο όπου ο Bowie εμφανίζεται με δικό του σχέδιο στο εξώφυλλο ενώ επιλέγει τα  φουτουριστικά ρούχα του Ιάπωνα για την περιοδεία του Aladdin Insane 1972-73.

Ο Yamamoto παρουσίασε επίσης τις δημιουργίες του στις εβδομάδες μόδας του Τόκιο, της Νέας Υόρκης και του Παρισιού από το 1974 έως το 1992.

Τα σχέδια του Yamamoto συχνά περιελάμβαναν στοιχεία από την ιαπωνική κουλτούρα «μεταφρασμένα» στη δική του φουτουριστική ματιά.

«Βρήκα την αισθητική και το ενδιαφέρον του Ντέιβιντ να ξεπεράσει τα όρια του φύλου εντυπωσιακά όμορφα», είχε δηλώσει στο The Cut το 2018.

«Έφυγε από αυτόν τον κόσμο ειρηνικά, περιτριγυρισμένος από αγαπημένα πρόσωπα», είπε η κόρη του και η ηθοποιός Mirai Yamamoto στο Instagram.

«Στα μάτια μου, ο πατέρας μου δεν ήταν μόνο η ενεργητική ψυχή που τον γνώριζε ο κόσμος, αλλά και κάποιος που ήταν επίσης στοχαστικός, ευγενικός και στοργικός. Καθώς πολεμούσε την ασθένειά του, παρέμεινε πάντα θετικός, δεν έχασε ποτέ το πάθος του για τη δημιουργία και ήταν αποφασισμένος να ανακάμψει και να επιστρέψει με ενέργεια για να σας ξαναδεί», δήλωσε η εταιρεία του σε δήλωση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

. #kansaisuperstudio https://www.kansai-y.com #kansaiyamamoto #miraiyamamoto #山本寛斎 #山本未來

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mirai Yamamoto 山本未來 (@miraiyamamoto_official) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

. 父、山本寛齋は去る7月21日、 私を含め家族が看取る中、安らかに76歳にてこの世を旅立ちました。 私にとって、父はエネルギッシュで明るいことはもとより、穏やかで、寛大で、人懐っこく、コミュニケーションを大切にし、無償の愛を与えてくれた存在でした。  また人生を通して「時に折れることがあろうと、常に前向きに、果敢に挑戦し続けることが明るい未来に繋がる」ということを教えてくれました。 生前中の父・山本寛齋と関わってくださった関係者の皆さま、医療関係者の皆さま、応援してくださった皆さまへ心より感謝を申し上げます。 今後も女優業を継続する傍ら、 2020年、年初より加わりました山本寛齋率いる「KANSAI SUPER STUDIO」にて父・寛齋の「元気」をスタッフと共に継承していきたいと思っておりますので、よろしくお願い申し上げます。 2020年7月27日 山本未來 ————————————————————— On July 21st, my father, Kansai Yamamoto, passed away at the age of 76. He left this world peacefully, surrounded by loved ones. In my eyes, my father was not only the eclectic and energetic soul that the world knew him as, but someone who was also thoughtful, kind-hearted, and affectionate. He valued communication and showered me with love throughout my entire life. He also taught me to persist throughout failures and to never let go of a positive, forward-looking mindset. He viewed challenges as opportunities for self-development and always believed in the brighter days ahead. I want to thank everyone who has touched my father’s life in some way, shape, or form. Without you, his legacy would not exist. I will continue supporting this legacy of my father through my work at KANSAI SUPER STUDIO, alongside my acting career. In doing so, I hope to spread Kansai Yamamoto’s spirit of “Genki” to the world. Sincerely, Mirai Yamamoto 7/27/2020

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mirai Yamamoto 山本未來 (@miraiyamamoto_official) στις

Με πληροφορίες του The Japan Times

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ