ΦΩΤΙΕΣ

Γερμανία: Εξαφανίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών

Γερμανία: Εξαφανίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών Facebook Twitter
DPA
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές αρχές, καθώς, περισσότερα από 100 όπλα και δεκάδες χιλιάδες σφαίρες έχουν εξαφανιστεί από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Welt, τουλάχιστον 60.000 σφαίρες εξαφανίστηκαν από το γερμανικό στρατό και την αστυνομία τα τελευταία 10 χρόνια αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, περίπου 48.000 σφαίρες και περισσότερα από 62 κιλά εκρηκτικά εξαφανίστηκαν από το οπλοστάσιο της KSK, στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί θύλακες.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, ενώ γερμανοί βουλευτές της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Τομπάιας Πφλούγκερ του κόμματος της Αριστεράς δήλωσε: Το ζήτημα εδώ είναι ότι δεξιοί κύκλοι είναι έτοιμοι να οπλιστούν. Η Αριστερά είχε επανειλημμένα επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο που υπήρχε εάν υπήρχαν δεξιοί εξτρεμιστικοί κύκλοι στη Bundeswehr (γερμανικός στρατός) ή αστυνομία που είχαν πρόσβαση σε πυρομαχικά και όπλα. 

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «τζογάρει» την προεδρία του με την εμπλοκή των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν

Υπό την πίεση του Νετανιάχου, θεώρησε την επίθεση στο Ιράν ως ευκαιρία που έπρεπε να εκμεταλλευτεί, αλλά και ως τρόπο να διαμορφώσει ένα προφίλ ηγέτη που δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την αμερικανική στρατιωτική ισχύ
LIFO NEWSROOM
Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Διεθνή / Λάουρα Αντονέλι: To sex symbol της Ιταλίας που λερώθηκε από την επιχείρηση «καθαρά χέρια»

Η Αντονέλι πέθανε στις 22 Ιουνίου του 2015 σε ηλικία 73 ετών, γεμάτη πίκρα, σημαδεμένη από τη μεγάλη περιπέτεια, που βίωσε στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και την έφερε στην πόρτα στης φυλακής
LIFO NEWSROOM