Γερμανία: Εξαφανίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών

Γερμανία: Εξαφανίστηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών Facebook Twitter
DPA
0

Συναγερμός έχει σημάνει στις γερμανικές αρχές, καθώς, περισσότερα από 100 όπλα και δεκάδες χιλιάδες σφαίρες έχουν εξαφανιστεί από τα αποθέματα των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Welt, τουλάχιστον 60.000 σφαίρες εξαφανίστηκαν από το γερμανικό στρατό και την αστυνομία τα τελευταία 10 χρόνια αναφέρει το δημοσίευμα.

Μάλιστα, περίπου 48.000 σφαίρες και περισσότερα από 62 κιλά εκρηκτικά εξαφανίστηκαν από το οπλοστάσιο της KSK, στην οποία είχαν παρεισφρήσει ακροδεξιοί θύλακες.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, ενώ γερμανοί βουλευτές της αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Υπουργείου Άμυνας.

Ο Τομπάιας Πφλούγκερ του κόμματος της Αριστεράς δήλωσε: Το ζήτημα εδώ είναι ότι δεξιοί κύκλοι είναι έτοιμοι να οπλιστούν. Η Αριστερά είχε επανειλημμένα επισημάνει τον τεράστιο κίνδυνο που υπήρχε εάν υπήρχαν δεξιοί εξτρεμιστικοί κύκλοι στη Bundeswehr (γερμανικός στρατός) ή αστυνομία που είχαν πρόσβαση σε πυρομαχικά και όπλα. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ