Και οι Dixie Chicks άλλαξαν όνομα - Πλέον χωρίς το Dixie που παρέπεμπε στη δουλοκτητική Συνομοσπονδία

Και οι Dixie Chicks άλλαξαν όνομα - Πλέον χωρίς το Dixie που παρέπεμπε στη δουλοκτητική Συνομοσπονδία Facebook Twitter
0

Οι Natalie Maines, Emily Strayer και Martie Maguire που άλλοτε άκουγαν στο μουσικό τους όνομα Dixie Chicks, πλέον θα αποκαλούνται σκέτο Chicks, σύμφωνα με το People.

Το γκρουπ σχηματίστηκε το 1989. Τριάντα χρόνια και πλέον μετά, και υπό τις ογκώδεις διαδηλώσεις που πυροδότησε -μεταξύ άλλων- η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεάπολη, το συγκρότημα αποφάσισε να αλλάξει ονομασία, αποχωριζόμενο το "Dixie" - που είναι ένα συνώνυμο του Αμερικανικού Νότου της εποχής του Εμφυλίου.

Οι τρεις γυναίκες, μάλιστα, παρουσίασαν σήμερα ένα νέο τραγούδι, το "March March," στο οποίο παρουσιάζονται εικόνες από τις ιστορικές διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στις ΗΠΑ, υπέρ των δικαιωμάτων μαύρων, γυναικών, μειονοτήτων, του κινήματος Black Lives Matter, αλλά και υπέρ του περιβάλλοντος.


Η αλλαγή αυτή που ανακοινώθηκε και στην ιστοσελίδα και τα social media του συγκροτήματος, έρχεται εν μέσω πανεθνικών κινητοποιήσεων και της λαϊκής απαίτησης για την απομάκρυνση διαφόρων μνημείων και αγαλμάτων που σχετίζονται με την Συνομοσπονδία ή πρόσωπα που υποστήριζαν τη δουλεία και την αποικιοκρατία.

«Θέλουμε να σταθούμε στο ύψος της συγκυρίας» τόνισαν οι Chicks σε ανακοίνωσή τους, λιγότερο από ένα μήνα πριν την κυκλοφορία του πρώτου τους άλμπουμ μετά από 14 χρόνια, τού Gaslighter.

Οι Maines, Strayer και Maguire -που το 2003 στοχοποιήθηκαν στο Νάσβιλ επειδή επέκριναν τον τότε πρόεδρο Τζορτζ Μπους παραμονές της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ- δεν είναι το μόνο συγκρότημα που προχώρησαν στην αλλαγή του ονόματός τους.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, οι Ηillary Scott, Charles Kelley και Dave Haywood του Lady A, προηγουμένως γνωστοί ως Lady Antebellum, επίσης ανακοίνωσαν πως «μικραίνουν» τον τίτλο της μπάντας τους λόγω συσχετισμού με τη Συνομοσπονδία.

Με πληροφορίες από People/New York Times

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ