Grand Canyon: Η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή, που διαλύει ακόμη και τα παπούτσια των πεζοπόρων

Grand Canyon: Η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή, που διαλύει ακόμη και τα παπούτσια των πεζοπόρων Facebook Twitter
Πηγή φωτό Twitter
0

Η Υπηρεσία Εθνικών Πάρκων των ΗΠΑ προειδοποίησε τους επισκέπτες του Grand Canyon ότι η ακραία ζέστη κρύβει πολλούς κινδύνους, αφού η θερμοκρασία είναι τόσο υψηλή που διαλύει ακόμη και τα παπούτσια.

«Το Grand Canyon είναι ένα περιβάλλον που δεν συγχωρεί. Η ζέστη μέσα στο φαράγγι μπορεί να διαλύσει τα παπούτσια. Και οι βαριές μπότες πεζοπορίας μπορούν να "παγιδεύσουν" τον ιδρώτα και να προκαλέσουν επώδυνες φουσκάλες. Προτού ξεκινήσετε για την πεζοπορία, να καταλάβετε τα όρια του εαυτού σας και του εξοπλισμού σας».

Αυτό συμβουλεύει με ανάρτηση η υπηρεσία εθνικών πάρκων του Grand Canyon, δημοσιεύοντας- ίσως για όσους είναι δύσπιστοι- ένα διαλυμένο παπούτσι, προφανώς κάποιου που έκανε πεζοπορία στο φαράγγι.


Ακολούθησε μια ακόμη ανάρτηση, με προειδοποίηση για τις θερμοκρασίες. «Αυτό που πολλοί δεν συνειδητοποιούν είναι πως όταν η πρόγνωση αναφέρει 44 βαθμούς Κελσίου, αυτή η θερμοκρασία είναι στην πραγματικότητα υπό σκιά. Κάτω από τον ήλιο είναι πολύ πιο ζεστά», ανέφερε το σχετικό tweet.


Οι προειδοποιήσεις αυτές ήρθαν έπειτα από τις πολλαπλές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που έγιναν στο Grand Canyon το προηγούμενο σαββατοκύριακο, εξαιτίας της ακραίας ζέστης.


«Κάθε χρόνο, πλήθη απροετοίμαστων πεζοπόρων- που τους δελεάζει η αρχικά εύκολη κατηφορική πορεία- τραυματίζονται, αρρωσταίνουν ή ακόμη και χάνουν τη ζωή τους, κάνοντας πεζοπορία στο φαράγγι», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση για την κατάσταση που επικρατεί το καλοκαίρι στο Grand Canyon, ενώ τους προειδοποιεί ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης μπορεί να καθυστερήσουν εξαιτίας του περιορισμένου προσωπικού, των πολλαπλών περιστατικών αλλά και λόγω της περιορισμένης πτητικής ικανότητας των ελικοπτέρων σε περιόδους ακραίας ζέστης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM