Μπορίσοφ: «Ο πρόεδρος με κατασκοπεύει με drone»- Για «φωτογραφίες του» στο κρεβάτι με όπλο και ράβδους χρυσού

Μπορίσοφ: «Ο πρόεδρος με κατασκοπεύει με drone»- Για «φωτογραφίες του» στο κρεβάτι με όπλο και ράβδους χρυσού Facebook Twitter
EPA
0

Ο Μπόικο Μπορίσοφ κατηγόρησε τον πρόεδρο της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ, ότι τον κατασκοπεύει με drone, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών που φαίνεται να δείχνουν τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας έχοντας δίπλα του όπλο και μετρητά.

Η μία από τις φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν σε βουλγαρικά ΜΜΕ και τα social media, φέρεται να δείχνει τον Μπορίσοφ να κοιμάται στο υπνοδωμάτιό του στην πρωθυπουργικού κατοικία, με ένα όπλο στο κομοδίνο. Άλλες φωτογραφίες δείχνουν μόνο το κομοδίνο, γεμάτο με μετρητά και ράβδους χρυσού. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός την αυθεντικότητα κάποιων εκ των φωτογραφιών, αλλά όχι όλων.


«Ξεπέρασε τα όρια. Επέτρεψε στον εαυτό του να σηκώσει ένα drone και να βγάλει φωτογραφίες μου», είπε ο Μπορίσοφ για τον Ράντεφ, σε μια υπόθεση που επιδείνωσε περαιτέρω τις ήδη κακές σχέσεις πρωθυπουργού και προέδρου της χώρας.

Ο Μπορίσοφ είπε πως μπορεί να είναι αληθινή η φωτογραφία που τον δείχνει να κοιμάται στην πρωθυπουργική κατοικία. Για τις άλλες φωτογραφίες είπε ότι μπορεί να είναι κατασκευασμένες. Ο Ράντεφ από την πλευρά του παραδέχθηκε ότι έχει drone, αλλά απέρριψε τις κατηγορίες του Μπορίσοφ ότι το χρησιμοποίησε για να τον φωτογραφήσει, λέγοντας ότι πρόκειται για «φαντασία και παράνοια».

Ο πρωθυπουργός απαίτησε τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας για τις φωτογραφίες, αλλά και για ένα ηχογράφηση που είχε διαρρεύσει την προηγούμενη εβδομάδα στα ΜΜΕ της Βουλγαρίας, στην οποία κάποιος που ακούγεται σαν τον Μπορίσοφ κάνει προσβλητικά σχόλια για τον πρόεδρο του κοινοβουλίου και έναν υφυπουργό.

Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες είχαν στόχο να υπονομεύσουν την κυβέρνησή του πριν από τις «σημαντικές γεωπολιτικές αποφάσεις» που θα λάβει τον Ιούλιο. Αυτές περιλαμβάνουν την αίτηση για ένταξη στον ευρωπαϊκό μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών ERM. «Από εδώ και πέρα, θα κοιμάμαι με όπλο», δήλωσε πάντως ο Μπορίσοφ.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται «βαθύ σεβασμό» για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM
ΖΟΧΡΑΝ ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΙΣΡΑΗΛ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΧΑΜΑΣ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ισραηλινός υπουργός καλεί τους Εβραίους της Νέας Υόρκης να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ - «Είναι υποστηρικτής της Χαμάς»

Τους τελευταίους μήνες ο Ζοχράν Μαμντάνι έχει μιλήσει πολλές φορές κατά του αντισημιτισμού, καταγγέλλοντας παράλληλα την ισλαμοφοβία της οποίας υπήρξε θύμα
LIFO NEWSROOM
Ζόραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Ποιες είναι οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης;

Ο Ζοχράν Μαμντάνι γράφει ιστορία στη Νέα Υόρκη, καθώς γίνεται ο πρώτος μουσουλμάνος και ο νεότερος δήμαρχός της, νικώντας τον πρώην κυβερνήτη της και φέρνοντας μια σαρωτική αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό των Δημοκρατικών
LIFO NEWSROOM
ΜΑΜΝΤΑΝΙ ΚΕΝΤΡΙΚ ΛΑΜΑΡ

Διεθνή / Ζοχράν Μαμντάνι: Η στιγμή που χορεύει σε κλαμπ το «Not Like Us» του Λαμάρ λίγες ημέρες πριν εκλεγεί δήμαρχος Νέας Υόρκης

Η επικράτησή του αντανακλά τη δύναμη μιας νεανικής, προοδευτικής συμμαχίας και μια πολιτική βούληση που δίνει προτεραιότητα σε ζητήματα, όπως το κόστος ζωής
LIFO NEWSROOM