Εταιρείες και αθλητές απαρνιούνται τον εμπνευστή του Crossfit - Για την ανάρτηση «Floyd-19»

Εταιρείες και αθλητές απαρνιούνται τον εμπνευστή του Crossfit - Για την ανάρτηση «Floyd-19» Facebook Twitter
Εταιρείες και αθλητές απαρνιούνται τον εμπνευστή του Crossfit - Για την ανάρτηση «Floyd-19»
0

Εταιρείες αθλητικών ειδών και αθλητές παίρνουν θέση μετά την ανάρτηση του Γκρεγκ Γκλάσμαν, εμπνευστή του Crossfit, για τον Τζορτζ Φλόιντ.

Την ώρα που ολόκληρος ο κόσμος καλεί σε αντιρατσιστικές διαδηλώσεις, ο Γκρεγκ Γκλασμαν, CEΟ της αυτοκρατορίας του Crossfit ανάρτησε στο Twitter «FLOYD-19», απαντώντας σε έναν οργανισμό που είπε ότι ο ρατσισμός ήταν ζήτημα δημόσιας υγείας.

Ο Γκλάσμαν έχει πλέον ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας ότι το CrossFit «δεν θα υπερασπιστεί τον ρατσισμό». Αλλά είναι πλέον αργά.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Όλα ξεκίνησαν όταν το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον έγραψε στο Twitter ότι «ο ρατσισμός είναι ζήτημα δημόσιας υγείας».

Σε απάντηση, ο Γκλάσμαν έγραψε «FLOYD-19» κατ' αντιστοιχία της νόσου του κορωνοϊού Covid-19.

Οι οργισμένες αντιδράσεις ήταν άμεσες.

Ο Γκλασμαν αργότερα ζήτησε συγγνώμη στη επίσημη σελίδα του CrossFit, λέγοντας «Εγώ, το CrossFit HQ και η κοινότητα CrossFit δεν θα υποστηρίξω τον ρατσισμό. Έκανα ένα λάθος με τις λέξεις που επέλεξα χθες. Η καρδιά μου λυπάται βαθιά για τον πόνο που προκάλεσε. Ήταν λάθος, όχι ρατσιστικό αλλά λάθος»

«Ο Φλόιντ είναι ήρωας της μαύρης κοινότητας και όχι μόνο θύμα. Θα έπρεπε να είμαι ευαίσθητος σε αυτό. Ζητώ συγνώμη» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Ο αντίκτυπος

Μετά την ανάρτηση του Γκλάσμαν για τον Φλόιντ, εκατοντάδες συνεργαζόμενα γυμναστήρια έχουν αφαιρέσει το CrossFit από την επωνυμία τους.

Υπολογίζεται ότι περίπου 227 κέντρα γυμναστικής που κάνουν rebranding αποφάσισαν να απέχουν από την άμεση σχέση με την εταιρεία CrossFit.

Ένα από αυτά τα γυμναστήρια, το Petworth Fitness στην Ουάσιγκτον, πρώην CrossFit Petworth, έγραψε στο Instagram: «Για μια εταιρεία που έχει διακηρύξει ότι είναι «για όλους», η εκκωφαντική σιωπή σχετικά με τα τρέχοντα και τα προηγούμενα ζητήματα ρατσισμού μας λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε».

Πρόσθεσε δε ότι θα δωρίσει την ετήσια αμοιβή των θυγατρικών της, 3.000 δολ. στο Black Lives Matter DC και στις ομάδες αντι-ρατσιστικών εκστρατειών Black Lives Matter DC.

Η Adidas AG, ιδιοκτήτρια της Reebok, με την οποία η Cross Fit είχε αποκλειστικό 10ετές συμβόλαιο εξέδωσε επίσης δήλωση που επιβεβαιώνει ότι τερματίζει τη σχέση της με την CrossFit.

«Πρόσφατα, είχαμε συζητήσει σχετικά με μια νέα συμφωνία, ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα γεγονότα, έχουμε λάβει την απόφαση να τερματίσουμε τη συνεργασία μας με την CrossFit HQ», δήλωσε η εταιρεία στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Πριν από το tweet του Γκλάσμαν, το CrossFit είχε μείνει αισθητά σιωπηλό στο Twitter και το Instagram σχετικά με το κίνημα Black Lives Matter, την ώρα που μια σειρά εταιρειών εξέφρασε δημόσια στάση για τον αντιρατσισμό μετά το θάνατο τουΦλόιντ.

Το CrossFit είναι μια εταιρεία που βασίζεται σε ένα πρόγραμμα γυμναστικής, το οποίο ανέπτυξε ο Γκλάσμαν με επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτά τα γυμναστήρια σε όλη την υφήλιο λειτουργούν με μοντέλο θυγατρικών, πληρώνοντας την κύρια εταιρεία CrossFit για άδεια χρήσης του ονόματος.

Με πληροφορίες του BBC/Forbes/AFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM