ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από την Ουάσινγκτον

Ο Τραμπ αποσύρει την Εθνοφρουρά από την Ουάσινγκτον Facebook Twitter
Ο Τραμπ διέταξε την απόσυρση της Εθνοφρουράς από την Ουάσινγκτον (EPA)
0

Οι δυνάμεις της Εθνοφρουράς θα αρχίσουν να αποσύρονται από την Ουάσινγκτον, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την ανάπτυξή τους στην αμερικανική πρωτεύουσα, δήλωσε νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος.

 «Μόλις έδωσα εντολή στην Εθνοφρουρά μας για να ξεκινήσει την διαδικασία της απόσυρσης από την πόλη της Ουάσινγκτον τώρα που όλα είναι υπό τον πλήρη έλεγχο.

Θα επιστρέψουν στα σπίτια τους, αλλά μπορούν να επανέλθουν πολύ γρήγορα, αν αυτό χρειαστεί", έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Πολλοί λιγότεροι διαδηλωτές εμφανίστηκαν χθες το βράδυ από το αναμενόμενο», πρόσθεσε.

Ωστόσο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της Ουάσινγκτον και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, καθώς πλέον οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχουν μετατραπεί σε κίνημα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν για 12η ημέρα στις ΗΠΑ, ενώ διαδηλώσεις έγιναν και σε άλλες χώρες. Στην Ουάσινγκτον έγινε η μεγαλύτερη διαμαρτυρία έως τώρα. Άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο μνημείο Λίνκολν και έκαναν πορεία προς τον Λευκό Οίκο.

Εκτιμάται ότι στην κινητοποίηση έδωσαν το παρών περίπου 10.000 άνθρωποι. «Χέρια ψηλά, μην πυροβολείτε», «Κάνουμε πορεία για την ελπίδα, όχι για το μίσος» και «Δεν μπορώ να αναπνεύσω ήταν μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν».

 

Με πληροφορίες από το Reuters/Twitter/ΑΠΕ 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ