Κινέζοι και Ιρακινοί χάκερ έβαλαν στόχο τις προεκλογικές εκστρατείες Τραμπ και Μπάιντεν

Κινέζοι και Ιρακινοί χάκερ έβαλαν στόχο τις προεκλογικές εκστρατείες Τραμπ και Μπάιντεν Facebook Twitter
0

Επικεφαλής ομάδας ανάλυσης της Google επιβεβαιώνει την στοχοποίηση mail εργαζομένων στις προεκλογικές εκστρατείες Τραμπ και Μπάιντεν από χάκερ.

Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google ανέφερε ότι χάκερ από την Κίνα και το Ιράν, υποστηριζόμενοι από κρατικές οντότητες, στοχοθέτησαν πρόσφατα τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προσώπων που εργάζονται στις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν όσο και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Σέιν Χάντλεϊ, που είναι επικεφαλής της Ομάδας Ανάλυσης Απειλής της Google, οι Κινέζοι χάκερ στόχευαν τον Μπάιντεν και οι Ιρανοί τον Τραμπ.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε μέσω του Twitter.

Ο Χάντλεϊ τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ότι τέθηκε σε κίνδυνο οποιαδήποτε από τις δύο εκστρατείες.

Με πληροφορίες από Reuters/Twitter/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM