Ο καιρός χάλασε την ιστορική αποστολή της NASA και της SpaceX- Αναβλήθηκε η εκτόξευση

Ο καιρός χάλασε την ιστορική αποστολή της NASA και της SpaceX- Αναβλήθηκε η εκτόξευση Facebook Twitter
0

Ο κακός καιρός ανάγκασε την SpaceX να αναβάλει την εκτόξευση των αστροναυτών της NASA, στο πλαίσιο μιας ιστορικής αποστολής προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη να γίνει λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας). Όμως, εξαιτίας των μη ευνοϊκών ατμοσφαιρικών συνθηκών, αποφασίστηκε να αλλάξουν τα σχέδια, ακυρώνοντας την εκτόξευση μόλις 16 λεπτά πριν από την πραγματοποίησή της, στο ακρωτήριο Κανάβεραλ της Φλόριντα. Μάλιστα, σύμφωνα με το BBC, δέκα λεπτά μετά την ώρα εκτόξευσης, οι καιρικές συνθήκες ήταν ικανοποιητικές. 


Η επόμενη ευκαιρία προκειμένου να γράψουν ιστορία η SpaceX του Έλον Μασκ και η ΝΑSA θα δοθεί το Σάββατο. Αν και πάλι δεν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες, θα υπάρξει τρίτη ευκαιρία την Κυριακή. Η αποστολή αυτή, στην οποία συμμετέχουν οι αστροναύτες της NASA Νταγκ Χάρλεϊ και Μπομπ Μπένκεν είναι ιστορική, καθώς θα είναι η πρώτη επανδρωμένη διαστημική πτήση που εκτοξεύεται από αμερικανικό έδαφος, από το 2011. 

Για τη συγκεκριμένη αποστολή υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον γιατί τα τελευταία εννέα χρόνια, μετά την απόσυρση των διαστημικών λεωφορείων, οι ΗΠΑ έπρεπε να βασίζονται στα ρωσικά Soyuz για να στέλνουν αστροναύτες στο διάστημα. Επιπλέον η NASA σκοπεύει στο μέλλον να «αγοράζει» υπηρεσίες μεταφοράς των αστροναυτών από τον ιδιωτικό τομέα και αυτό είναι το πρώτο βήμα προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, με τη συνεργασία της με την SpaceX. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ