ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Εξόριστος Πακιστανός δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός σε ποτάμι της Σουηδίας

Εξόριστος Πακιστανός δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός σε ποτάμι της Σουηδίας Facebook Twitter
0

Μυστήριο με τον θάνατο ενός εξόριστου Πακιστανού δημοσιογράφου στη Σουηδία ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Μαρτίου.  

«Το σώμα του βρέθηκε στις 23 Απριλίου στον ποταμό Fyris, έξω από την Ουψάλα», δήλωσε στο AFP ο Jonas Eronen, εκπρόσωπος της αστυνομίας. Ο Sajid Hussain, από τη δοκιμαζόμενη νοτιοδυτική επαρχία του Βαλουχιστάν που εργαζόταν ως καθηγητής μερικής απασχόλησης στην Ουψάλα, 60 χιλιόμετρα βόρεια της Στοκχόλμης, εξαφανίστηκε στις 02 Μαρτίου. Πέρα από καθηγητής, ο Sajid Hussain ήταν επίσης αρχισυντάκτης του διαδικτυακού περιοδικού Baluchistan Times, το οποίο είχε δημιουργήσει ο ίδιος. Στο περιοδικό έγραφε για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή όπως η διακίνηση ναρκωτικών και οι βίαιες εξαφανίσεις πολιτών. 

Σύμφωνα με τον Eronen, η αυτοψία διέλυσε κάποιες από τις υποψίες για εγκληματική ενέργεια. Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε πως ενώ η πιθανότητα εγκλήματος δεν έχει αποκλεισθεί πλήρως, ο θάνατος του δημοσιογράφου μπορεί να οφείλεται σε ατύχημα ή ακόμα και αυτοκτονία. «Όσο το ενδεχόμενο εγκλήματος δεν μπορεί να αποκλειστεί, ελοχεύει ο κίνδυνος ο θάνατός του να συνδέεται με τη δουλειά του», δήλωσε ο Erik Halkjaer, επικεφαλής του σουηδικού παραρτήματος των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF).

Σύμφωνα με το RSF, ο Hussain εμφανίστηκε τελευταία φορά σε ένα τρένο για την Ουψάλα στη Στοκχόλμη. Ο Hussein κατέφυγε στη Σουηδία το 2017 και εξασφάλισε πολιτικό άσυλο το 2019. Το υπουργείο Εξωτερικών του Πακιστάν αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση όταν ρωτήθηκε από το AFP.


Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ