Τελ Αβίβ: Μαζική διαδήλωση 2.000 ατόμων με αποστάσεις ασφαλείας δύο μέτρων και μάσκες

Τελ Αβίβ: Μαζική διαδήλωση 2.000 ατόμων με αποστάσεις ασφαλείας δύο μέτρων και μάσκες Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Περίπου 2.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Rabin στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ, για να διαμαρτυρηθούν για «αντιδημοκρατικά μέτρα» της κυβέρνησης Νετανιάχου, σε μία μαζική διαδήλωση όπου όλοι τήρησαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Οι αρχές απαίτησαν από τους διοργανωτές του Black Flag να υποδείξουν ακριβώς τα σημεία όπου θα έπρεπε να στέκονται οι συμμετέχοντες και να προσφέρουν σε όλους μάσκες ασφαλείας με δικά τους έξοδα, ώστε να μην αυξηθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού. Οι φωτογραφίες από αέρος είναι πραγματικά εντυπωσιακές, καθώς όλοι φαίνεται να τηρούν την απόσταση δύο μέτρων από τους διπλανούς τους. 

Τελ Αβίβ: Μαζική διαδήλωση 2.000 ατόμων με αποστάσεις ασφαλείας δύο μέτρων και μάσκες Facebook Twitter
GETTY IMAGES
Τελ Αβίβ: Μαζική διαδήλωση 2.000 ατόμων με αποστάσεις ασφαλείας δύο μέτρων και μάσκες Facebook Twitter
Tomer Appelbaum

Αρχικά οι διοργανωτές είχαν ορίσει άλλον δημόσιο χώρο για τη συγκέντρωση, αλλά η αυστηρή προειδοποίηση της αστυνομίας για βαριές ποινές σε περίπτωση που δεν τηρούνταν οι αποστάσεις ασφαλείας, τους ανάγκασε να μεταφέρουν την διαδήλωση στη μεγαλύτερη πλατεία. Την περασμένη Παρασκευή, Ισραηλινοί αστυνομικοί μοίρασαν πρόστιμα 1.400 δολαρίων σε διαδηλωτές στην Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Οι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Rabin, διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που περνά η κυβέρνησή Νετανιάχου εν μέσω κρίσης κορωνοϊού. Το κίνημα "Black Flag" άρχισε να έχει μεγάλη απήχηση τον Μάρτιο, μετά από μία μαζική πορεία με εκατοντάδες αυτοκίνητα στην Ιερουσαλήμ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα αντιδημοκρατικά, κατά τους διαδηλωτές, μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση του Ισραήλ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν επιφανείς πολιτικοί και νομικοί του κεντροαριστερού χώρου. «Έτσι πεθαίνουν οι δημοκρατίες στον 21 πρώτο αιώνα», είπε στην ομιλία του ο Yair Lapid, πρώην υπουργός Οικονομίας και πρόεδρος του κόμματος Yesh Atid. «Δεν πεθαίνουν με τανκς που καταλαμβάνουν την Βουλή. Πεθαίνουν από μέσα». «Η κυβέρνηση του Ισραήλ μεταθέτει στους πολίτες τις ευθύνες που θα έπρεπε να αναλάβει», σχολίασε ένας άλλος διοργανωτής, ο Gonen Ben Itzhak.

Τελ Αβίβ: Μαζική διαδήλωση 2.000 ατόμων με αποστάσεις ασφαλείας δύο μέτρων και μάσκες Facebook Twitter
Tomer Appelbaum

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, στην πλατεία Rabin, το παρών έδωσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να διασφαλίσουν ότι οι διαδηλωτές θα τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας. Σύμφωνα με έγγραφο της αστυνομίας που ήρθε στην κατοχή της εφημερίδας Haaretz οι διοργανωτές υποχρεώθηκαν να προσφέρουν μάσκες στους συμμετέχοντες αναλαμβάνοντας το κόστος για τον εξοπλισμό αυτοπροστασίας όλων των διαδηλωτών. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ