Κορωνοϊός στη Βρετανία: Στους 14.576 οι νεκροί - «Βολές» για αργοπορημένη αντίδραση

Κορωνοϊός στη Βρετανία: Στους 14.576 οι νεκροί - «Βολές» για αργοπορημένη αντίδραση Facebook Twitter
EPA
0

Στους 14.576 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από κορωνοϊό στη Βρετανία

Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη ανακοίνωση των Αρχών ως και το απόγευμα 847 άτομα έχασαν τη ζωή σε 24 ώρες. Τα κρούσματα ανέρχονται σε 108.692 ενώ 5.599 καταγράφηκαν για το τελευταίο 24ωρο για το οποίο υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία.

Ως το πρωί της Παρασκευής διενεργήθηκαν συνολικά 438.991 τεστ. 

Στη Βρετανία καταγράφονται κάτω από 900 θάνατοι την ημέρα κατά τις τελευταίες έξι ημέρες. Ο υψηλότερος απολογισμός ήταν στις 10 Απριλίου όταν και ανακοινώθηκαν 980 νεκροί. Συνολικά 14.576 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Βρετανία. 

Η Βρετανία έκανε γνωστό σήμερα ότι διευρύνει τον αριθμό των ανθρώπων που θα μπορούν να κάνουν το διαγνωστικό τεστ για την COVID-19, με τη συμμετοχή των αστυνομικών, των πυροσβεστών, των δικαστικών, αλλά και άλλων. Την απόφαση γνωστοποίησε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επέκταση του προγράμματος διάγνωσης.

«Βολές» για  αργοπορημένη αντίδραση 

Η Βρετανία ήταν πολύ αργή στην αντίδρασή της σε μια σειρά από μέτωπα, αναφορικά με το ξέσπασμα του νέου κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο Άντονι Κοστέλο καθηγητής Διεθνούς Παιδικής Υγείας και διευθυντής του Ινστιτούτου Παγκόσμιας Υγείας (UCL), στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας. «Που υπήρξαν λάθη του συστήματος που μας οδήγησαν στο να έχουμε πιθανόν τους μεγαλύτερους δείκτες θανάτων στην Ευρώπη;» αναρωτήθηκε ενώπιον της επιτροπής ο καθηγητής.

Σημειώνεται ότι χθες έγινε γνωστό, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ντομινίκ Ραμπ, ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, όπως το lockdown και η κοινωνική απόσταση, θα παραμείνουν σε ισχύ τουλάχιστον για τις επόμενες τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με τις συστάσεις του επιστημονικού συμβουλίου. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κιερ Στάρμερ, σε ανακοίνωσή του για την απόφαση συνέχισης του lockdown, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή του και τόνισε ότι προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της αύξησης των τεστ, του προστατευτικού εξοπλισμού στο ιατρικό προσωπικό και η προστασία των οίκων φροντίδας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεθνή / Σκάνδαλο κακοποίησης παιδιών στη Γαλλία: Ερευνώνται εργαζόμενοι σε δεκάδες νηπιαγωγεία και σχολεία

Η αστυνομία του Παρισιού διερευνά περισσότερες από 100 καταγγελίες για κακομεταχείριση από «επόπτες», αφού δεκάδες γονείς δήλωσαν ότι αγωνίζονταν εδώ και χρόνια για να ληφθούν σοβαρά υπόψη
THE LIFO TEAM
ΕΜΠΟΛΑ ΚΟΝΓΚΟ

Διεθνή / Έμπολα: Δυσκολεύονται να περιορίσουν την επιδημία στο Κονγκό - Πάνω από 900 ύποπτα κρούσματα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι η επιδημία ενέχει «πολύ υψηλό» κίνδυνο για το Κονγκό, αλλά ο κίνδυνος παγκόσμιας εξάπλωσης της νόσου παραμένει χαμηλός
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη απομακρύνεται από τον κίνδυνο κρίσης στα καύσιμα αεροσκαφών εν μέσω πολέμου στο Ιράν

Παρά τον πόλεμο και τις πιέσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου, αεροπορικές εταιρείες και ευρωπαϊκές κυβερνήσεις εμφανίζονται πλέον καθησυχαστικές για την επάρκεια καυσίμων και την ομαλή διεξαγωγή των καλοκαιρινών πτήσεων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ FED

Διεθνή / Τραμπ: Βάζει τον δικό του άνθρωπο στη Fed αλλά οι αγορές έχουν άλλα σχέδια

Η επιλογή του για τη νέα ηγεσία της Fed φέρνει προσδοκίες για χαμηλότερα επιτόκια, όμως ο επίμονος πληθωρισμός, ο πόλεμος στο Ιράν και οι πιέσεις των αγορών δυσκολεύουν το σχέδιο του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Διεθνή / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης»

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την αποφυλάκιση του φερόμενου ως αρχηγού της 17 Νοέμβρη, που είχε καταδικαστεί σε 17 φορές ισόβια για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM