Απεργία την Πρωτομαγιά

Σύγχυση στο Ιράν για τους νεκρούς του κοροναϊού -Κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη

Σύγχυση στο Ιράν για τους νεκρούς του κοροναϊού -Κατηγορούν την κυβέρνηση για συγκάλυψη Facebook Twitter
Ανησυχία στο Ιράν για τον κοροναϊό (Πηγή φωτό EPA)
0

Επικρίσεις για απόπειρα απόκρυψης της πραγματικής έκτασης της επιδημίας του νέου κοροναϊού στη χώρα δέχεται η κυβέρνησης του Ιράν.

Βουλευτής της Κομ δήλωσε ότι 50 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον νέο κοροναϊό μόνο σε αυτή την πόλη. Όμως, ο υφυπουργός Υγείας, Ιράτζ Χαριρτσί, διέψευσε αυτή την πληροφορία και ανακοίνωσε ότι οι νεκροί σε όλη τη χώρα είναι 12 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 61.

Στην πόλη Κομ, 120 χλμ. νότια της Τεχεράνης έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα κρούσματα νέου κοροναϊού στη χώρα. Ο βουλευτής Αχμάντ Αμιραμπαντί Φαραχανί κατηγόρησε το υπουργείο Υγείας ότι ψεύδεται για την έκταση της επιδημίας, όταν έκανε λόγο για 50 νεκρούς.

«Τα υπόλοιπα ΜΜΕ δεν έχουν δημοσιεύσει αυτό τον αριθμό, αλλά προτιμάμε να μην λογοκρίνουμε ό,τι αφορά τον κοροναϊό, επειδή κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές», εξήγησε η αρχισυντάκτρια του ημιεπίσημου πρακτορείου ειδήσεων ILNA, που δημοσίευσε τις δηλώσεις του βουλευτή.

«Διαψεύδω κατηγορηματικά αυτή την πληροφορία. Δεν είναι καιρός για πολιτική αντιπαράθεση. Ο κοροναϊός είναι εθνικό πρόβλημα», δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υγείας. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Αλί Ραμπιί, εξέφρασε τη δέσμευση για διαφάνεια, σε ό,τι αφορά τα στοιχεία γνια τον νέο κοροναϊό.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμές τους περισσότερους θανάτους από τον νέο κοροναϊό, εκτός της Κίνας. Η Τουρκία έχει ήδη κλείσει τα σύνορά της με τη χώρα, ενώ υπάρχουν ανησυχίες για περαιτέρω εξάπλωση της επιδημίας, καθώς το σαββατοκύριακο έγιναν οι κοινοβουλευτικές εκλογές στο Ιράν.

Κρούσματα σε Ιράκ, Αφγανιστάν

Στο μεταξύ, το Ιράκ ανακοίνωσε ότι εντόπισε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού. Πρόκειται για Ιρανό φοιτητή Θεολογίας, που πέρασε στο Ιράκ προτού η χώρα κλείσει τα μεθοριακά περάσματα με το Ιράν και απαγορεύσει την είσοδο σε όποιον δεν είναι Ιρακινός.

Πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε και στο Αφγανιστάν. Εντοπίστηκε στη δυτική επαρχία Χεράτ, σε περιοχή που συνορεύει με το Ιράν και κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Σε ό,τι αφορά το κρούσμα, πρόκειται για 35χρονο που είχε επιστρέψει πρόσφατα από την πόλη Κομ του Ιράν. Το Αφγανιστάν έχει αναστείλει όλες τις χερσαίες και αεροπορικές μετακινήσεις από και προς το Ιράν.

Με πληροφορίες από Guardian, ΑΠΕ/ AFP, Reuters

 

 

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ