ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ο οίκος Alexander McQueen δωρίζει παλαιά υφάσματα σε φοιτητές

Ο οίκος Alexander McQueen δωρίζει παλαιά υφάσματα σε φοιτητές Facebook Twitter
EPA
0

Αχρησιμοποίητα υφάσματα που ήταν αποθηκευμένα επί σειρά ετών, αποφάσισε να δωρίσει σε σπουδαστές μόδας στη Βρετανία, η Sarah Burton, creative director του οίκου Alexander McQueen.

«Ποτέ δεν πετάξαμε τίποτα» ανέφερε η ίδια προσθέτοντας πως «ήμουν τόσο τυχερή γιατί όταν πρωτοξεκίνησα να δουλεύω στου McQueen, με βοήθησαν να πάρω υφάσματα για την τότε συλλογή μου. Είναι ακόμα δυσκολότερο σήμερα, σε μία εποχή που όλοι αισθανόμαστε ότι οι πολύτιμοι πόροι πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά».


Εκατοντάδες μέτρα πολυτελών υφασμάτων έχουν ήδη φθάσει σε 14 πανεπιστήμια, στο πλαίσιο της κίνησης αυτής που έχει στόχο να προωθήσει τη βιομηχανία της μόδας προς την κατεύθυνση της οικολογικής συνείδησης. Τα υφάσματα αυτά που είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν μέσα από τις φοιτητικές κολεξιόν, ενδεχομένως θα καταφέρουν να μετριάσουν το οικονομικό άγχος που αντιμετωπίζουν οι λιγότερο προνομιούχοι σχεδιαστές.


Η ύπαρξη αυτού του τεράστιου «αρχείο» υφασμάτων αρχικά γέννησε στην Burton την ιδέα δημιουργίας μίας σειράς από εγκαταστάσεις στο κατάστημα του οίκου πέρσι. Η ιδέα εξελίχθηκε στη δωρεά ως παροχή βοήθειας στους σπουδαστές ώστε να πραγματοποιήσουν το δικό τους έργο.

Ο οίκος Alexander McQueen δωρίζει παλαιά υφάσματα σε φοιτητές Facebook Twitter
Tim Beddow


Κατά κάποιο τρόπο, αποτελεί ένα παράδειγμα μεγαλύτερων εταιρειών που προσπαθούν να εξαλείψουν την αόρατη υπερπαραγωγή που αναπτύσσεται σε όλη τη βιομηχανία της μόδας.


Τα αποθέματα αχρησιμοποίητων υλικών, πριν φτάσουν στον καταναλωτή, βρίσκονται σε αδράνεια παντού στα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε όλη τη βιομηχανία.


Αντί να απορρίπτονται πόροι, οι οποίοι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις διαδικασίες εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα κατά τη διαδικασία της μεταποίησης, η φιλανθρωπική ανακατανομή είναι ένα εποικοδομητικό βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο υπεύθυνης κυκλικής οικονομίας που πρέπει να θέσει σε εφαρμογή η μόδα.

Με πληροφορίες από Vogue / Dazed

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ