Amir Tataloo: Ο αμφιλεγόμενος ιρανός ράπερ τέθηκε υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη

Amir Tataloo: Ο αμφιλεγόμενος ιρανός ράπερ τέθηκε υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter
0

Ο ράπερ Amir Tataloo από το Ιράν, ένα πρόσωπο αμφιλεγόμενο στη χώρα του, τέθηκε υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές στην Κωνσταντινούπολη, καθώς επισημάνθηκε ως καταζητούμενος από την Ιντερπόλ, λέει η αστυνομία.

Η τουρκική αστυνομία ανέφερε ότι η Ιντερπόλ εξέδωσε «κόκκινη ειδοποίηση» για τον Tataloo, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Amirhossein Maghsoudloo. Η ανακοίνωση, η οποία δεν αποτελεί ένταλμα σύλληψης, αφορούσε υπόθεση που σχετίζεται με ναρκωτικά, ανέφερε η αστυνομία. Ωστόσο, η αστυνομία δήλωσε ότι ο Tataloo κρατείται για παραβίαση θεωρήσεων και δεν έχει ληφθεί απόφαση για απέλασή του.

Λαϊκό ίνδαλμα, αλλά αμφιλεγόμενη φιγούρα στο Ιράν, ο ράπερ είναι γνωστός για την κριτική του κατά της κυβέρνησης της χώρας. Στα τραγούδια του και στα social media, ο Tataloo μιλά συχνά εναντίον της ιρανικής κυβέρνησης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες του Τύπου. Η ιρανική αστυνομία κατηγορεί τον Tataloo ότι «ενθαρρύνει τους πολίτες, ιδιαίτερα τη νεολαία, να χρησιμοποιούν ναρκωτικά», σύμφωνα με δήλωση που ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA του Ιράν. Πριν από την κράτηση του, ο Tataloo προετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να εμφανιστεί σε συναυλία τον Φεβρουάριο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

women are #love , #art , #beauty , #subtle , #heroes , #angels #mothers and #creators with #kindness and #miracles plus #sex !! not only sex !! Woman is #paradise !!69

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Amir Tataloo (@tataloo) στις

Η κόκκινη ειδοποίηση της Ιντερπόλ είναι ένα αίτημα για τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο για τον εντοπισμό και την προσωρινή κράτηση ενός προσώπου. Ο ρόλος της Ιντερπόλ είναι να βοηθήσει την εθνική αστυνομία να εντοπίσει κάποιο άτομο με σκοπό τη σύλληψή και την έκδοσή του. Ωστόσο, η Ιντερπόλ δεν μπορεί να αναγκάσει τις αρχές σε καμία χώρα να συλλάβουν ή να απελάσουν κάποιον.

Την Τρίτη, ο Tataloo δημοσίευσε μια φωτογραφία του με χειροπέδες στο Instagram. Μια καμπάνια στο change.org ζητά την απελευθέρωση του Tataloo έχει λάβει περισσότερες από 70.000 υπογραφές. Μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Iran International, ο μάνατζερ του Tataloo δήλωσε ότι αν παραδοθεί στην ιρανική αστυνομία, δεν είναι σαφές τι πρόκειται να συμβεί.

Amir Tataloo: Ο αμφιλεγόμενος ιρανός ράπερ τέθηκε υπό κράτηση στην Κωνσταντινούπολη Facebook Twitter

Ο Tataloo έχει φύγει από τη χώρα του και ζούσε στην Τουρκία με στόχο να συνεχίσει την καριέρα του ως ράπερ και μουσικός. Είναι από τους πιο δημοφιλείς ιρανούς στα social media, καθώς έχει 2,4 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram και 1,3 εκατομμύρια στο Facebook. Έχει κατά το παρελθόν ενθαρρύνει τους οπαδούς του να ψηφίσουν για συντηρητικές προσωπικότητες στις προεδρικές εκλογές του 2017, προκαλώντας συζητήσεις και διαμάχες. Αλλά, τα τελευταία χρόνια, ο Tataloo έχει επικρίνει την ιρανική κυβέρνηση, η οποία έχει απαγορεύσει τη μουσική του, θεωρώντας πως έχει δυτική επιρροή και είναι ανήθικη.

Το 2013, ο ράπερ συνελήφθη από την αστυνομία της ηθικής του Ιράν και αργότερα απελευθερώθηκε. Στη συνέχεια, το 2016, συνελήφθη και φυλακίστηκε, με κατηγορίες για τη διάδοση διεφθαρμένης συμπεριφοράς μεταξύ των νέων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ