Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί θέλουν την καθαίρεση του Τραμπ

Δημοσκόπηση: Οι μισοί Αμερικανοί θέλουν την καθαίρεση του Τραμπ Facebook Twitter
Την καθαίρεση του Τραμπ θέλει το 51% των Αμερικανών (Πηγή φωτό EPA)
1

Η πλειονότητα των Αμερικανών θέλουν να καταδικάσει η Γερουσία τον Ντόναλντ Τραμπ και να τον απομακρύνει από τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN.

Το 51% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι επιθυμούν την καταδίκη του Τραμπ από τη Γερουσία, καθαιρώντας τον από το προεδρικό αξίωμα, ενώ το 45% απάντησαν ότι δεν επιθυμούν την καθαίρεσή του.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στις 16-19 Ιανουαρίου και δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, παραμονή της δίκης του Τραμπ στη Γερουσία, που ξεκινά σήμερα. Πρόκειται για την πρώτη τηλεφωνική δημοσκόπηση σε εθνικό επίπεδο, από τη στιγμή που τα άρθρα της παραπομπής τους Τραμπ εστάλησαν από τη Βουλή των Αντιπροσώπων στη Γερουσία.


Σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του, το 58% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι ο Τραμπ έκανε κατάχρηση εξουσίας για να αποκομίσει όφελος ενώ το 57% εκτιμά ότι πράγματι ο πρόεδρος παρεμπόδισε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, στη διενέργεια της έρευνας για την παραπομπή του.

Με πληροφορίες από το CNN

 

 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM