Washington Post: Ο στρατός των ΗΠΑ θα μετακινηθεί προετοιμάζοντας πιθανή αποχώρηση από τo Ιράκ

Washington Post: Ο στρατός των ΗΠΑ θα μετακινηθεί προετοιμάζοντας πιθανή αποχώρηση από τo Ιράκ Facebook Twitter
EPA
0

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σέβεται την απόφαση του Ιράκ, για αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα και θα μετακινηθεί εντός των επόμενων ημερών. 

Με επιστολή του στον ιρακινό στρατό, ο ναύαρχος William H. Seely III λέει πως οι αμερικανικές δυνάμεις θα επανατοποθετηθούν «για να προετοιμάσουν την μετέπειτα κίνησή» των δυνάμεων, αφήνοντας επί της ουσίας ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Ιράκ. Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η Washington Post, η αυθεντικότητα της επιστολής έχει επιβεβαιωθεί.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ έχει διατάξει μια αμφίβια μονάδα 4.500 αξιωματικών να προετοιμαστούν για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα_ ώστε να ενισχυθεί η δύναμη πυρός απέναντι σε μία ενδεχόμενη επίθεση αντιποίνων από το Ιράν, εν μέσω του θρήνου και των όρκων για εκδίκηση για τον θάνατο το υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. 


Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση πάντως, ο στρατιωτικός συνασπισμός θα αναδιοργανώσει τις δυνάμεις του και ο William H. Seely III προειδοποιεί πως αυτή η απόφαση θα έχει ως παράπλευρη συνέπεια την αυξημένη κυκλοφορία ελικοπτέρων μέσα και έξω από την «πράσινη ζώνη» της Βαγδάτης, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση των πολιτών.

Σήμερα, η εταιρεία Chevron ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε τους Αμερικανούς που δούλευαν στις πετρελαϊκές περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, με εκπρόσωπο της εταιρείας να κάνει λόγο για «προληπτικό μέτρο ασφαλείας». Η εταιρεία με βάση την Καλιφόρνια είχε σταματήσει το 2015 τις γεωτρήσεις στην περιοχή, εξαιτίας της απειλής του Ισλαμικού Κράτους. Οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου το 2017 και τώρα η Chevron λέει πως δεν θα υπάρξει διάλειμμα, και οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν κανονικά από τους ντόπιους υπαλλήλους. 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM