Washington Post: Ο στρατός των ΗΠΑ θα μετακινηθεί προετοιμάζοντας πιθανή αποχώρηση από τo Ιράκ

Washington Post: Ο στρατός των ΗΠΑ θα μετακινηθεί προετοιμάζοντας πιθανή αποχώρηση από τo Ιράκ Facebook Twitter
EPA
0

Ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σέβεται την απόφαση του Ιράκ, για αποχώρηση των ξένων δυνάμεων από τη χώρα και θα μετακινηθεί εντός των επόμενων ημερών. 

Με επιστολή του στον ιρακινό στρατό, ο ναύαρχος William H. Seely III λέει πως οι αμερικανικές δυνάμεις θα επανατοποθετηθούν «για να προετοιμάσουν την μετέπειτα κίνησή» των δυνάμεων, αφήνοντας επί της ουσίας ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από το Ιράκ. Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η Washington Post, η αυθεντικότητα της επιστολής έχει επιβεβαιωθεί.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ έχει διατάξει μια αμφίβια μονάδα 4.500 αξιωματικών να προετοιμαστούν για να υποστηρίξουν τις επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή (σύμφωνα με άλλον αξιωματούχο που επικαλείται η αμερικανική εφημερίδα_ ώστε να ενισχυθεί η δύναμη πυρός απέναντι σε μία ενδεχόμενη επίθεση αντιποίνων από το Ιράν, εν μέσω του θρήνου και των όρκων για εκδίκηση για τον θάνατο το υποστρατήγου Κασέμ Σουλεϊμανί. 


Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση πάντως, ο στρατιωτικός συνασπισμός θα αναδιοργανώσει τις δυνάμεις του και ο William H. Seely III προειδοποιεί πως αυτή η απόφαση θα έχει ως παράπλευρη συνέπεια την αυξημένη κυκλοφορία ελικοπτέρων μέσα και έξω από την «πράσινη ζώνη» της Βαγδάτης, κυρίως κατά τη διάρκεια της νύχτας, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση των πολιτών.

Σήμερα, η εταιρεία Chevron ανακοίνωσε ότι απομάκρυνε τους Αμερικανούς που δούλευαν στις πετρελαϊκές περιοχές του ιρακινού Κουρδιστάν, με εκπρόσωπο της εταιρείας να κάνει λόγο για «προληπτικό μέτρο ασφαλείας». Η εταιρεία με βάση την Καλιφόρνια είχε σταματήσει το 2015 τις γεωτρήσεις στην περιοχή, εξαιτίας της απειλής του Ισλαμικού Κράτους. Οι εργασίες ξεκίνησαν εκ νέου το 2017 και τώρα η Chevron λέει πως δεν θα υπάρξει διάλειμμα, και οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν κανονικά από τους ντόπιους υπαλλήλους. 

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM