ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

H Παναγία των Παρισίων κινδυνεύει ακόμη να καταρρεύσει - Τι φοβούνται

H Παναγία των Παρισίων κινδυνεύει ακόμη να καταρρεύσει - Τι φοβούνται Facebook Twitter
0

Ο γάλλος στρατηγός που διορίστηκε για να επιβλέπει την ανακατασκευή του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, δήλωσε ότι το μνημείο εξακολουθεί να κινδυνεύει να καταρρεύσει, αν και έχουν περάσει έξι μήνες από τις προσπάθειες για την αποκατάστασή του.

Ο στρατηγός Jean-Louis Georgelin δήλωσε ότι ο καθεδρικός ναός «δεν έχει σωθεί ακόμα» και πρέπει να διεξαχθεί μια λεπτή επιχείρηση για να απομακρυνθεί η μάζα από σ κατεστραμμένες σκαλωσιές γύρω από το κωδωνοστάσιο μετά την καταστροφική πυρκαγιά τον περασμένο Απρίλιο. «Ο καθεδρικός ναός βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση κινδύνου», δήλωσε ο Georgelin στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό CNews. «Υπάρχει ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα που πρέπει να γίνει... να αφαιρέσουμε την σκαλωσιά», είπε.

H Παναγία των Παρισίων κινδυνεύει ακόμη να καταρρεύσει - Τι φοβούνται Facebook Twitter
H μάζα από κατεστραμμένες σκαλωσιές που πρέπει να απομακρυνθεί

Ο Georgelin, ο οποίος περιέγραψε τη συντήρηση και την αποκατάσταση του καθεδρικού ναού ως μια τεράστια πρόκληση, πρόσθεσε ότι η κατάσταση σε επίπεδα ορόφων δεν ήταν πλήρως γνωστή και δεν μπορούσε να εγγυηθεί ότι «δεν θα καταρρεύσουν». Ωστόσο, ανέφερε ότι οι αρχικές παρατηρήσεις σχετικά με την σημερινή κατάσταση του οικοδομήματος του 12ου αιώνα ήταν «καθησυχαστικές», προσθέτοντας: «Αισθανόμαστε αρκετά σίγουροι».

Ο εφημέριος του καθεδρικού ναού Monseigneur Patrick Chauvet, δήλωσε πριν από δύο εβδομάδες ότι ο καθεδρικός ναός ήταν τόσο εύθραυστος, που υπήρχε μια πιθανότητα 50% να μην διασωθεί η δομή, αν οι σκαλωσιές έπεφταν σε πέτρινους θόλους που είχαν υποστεί φθορά από την πυρκαγιά.

 

Τον Νοέμβριο, ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, δήλωσε ότι τα έργα για τον καθεδρικό ναό βρίσκονται ακόμα στη φάση «διάγνωσης» και ότι η τελική αξιολόγηση της ζημίας πρέπει να ολοκληρωθεί αυτή την άνοιξη. Ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι η λειτουργία για την απομάκρυνση 500 τόνων σκαλωσιάς, η οποία κατέρρευσε μετά την πυρκαγιά ήταν κρίσιμη. «Θα πρέπει να περικυκλώσουμε τη σκαλωσιά και στη συνέχεια να βάλουμε μια άλλη από πάνω της. Σε αυτή τη νέα σκαλωσιά, οι εργαζόμενοι θα κατέβουν με σχοινί και θα αφαιρούν κομμάτι-κομμάτι την παλιά».

Ο στρατηγός Georgelin διορίστηκε για να επιβλέπει την αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισίων από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος μετά την πυρκαγιά είπε ότι ο καθεδρικός ναός θα ανοικοδομηθεί μέσα σε πέντε χρόνια. Οι ειδικοί έχουν αμφιβολίες για το κατά πόσον η εργασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ