Το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto V έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ παικτών από την κινεζική πόλη του Χονγκ Κονγκ και τους αντίπαλους παίκτες από την κεντρική Κίνα.


Η διαδικτυακή αντιπαράθεση ξεκίνησε, όταν παίκτες από το Χονγκ Κονγκ ανακάλυψαν ότι οι «ήρωές» τους στο παιχνίδι μπορούν να φορούν μαύρα ρούχα, μάσκες και κίτρινα κράνη, όπως οι ίδιοι στις διαδηλώσεις. Μάλιστα, μοιράστηκαν την «ανακάλυψη» αυτή την περασμένη εβδομάδα στο LIHKG, μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, ιδιαίτερα δημοφιλή στο Χονγκ Κονγκ.


Οι αντι-κυβερνητικές διαμαρτυρίες στο Χονγκ Κονγκ συνεχίζονται ακάθεκτες τους τελευταίους έξι μήνες, με την κλιμάκωση της βίας και των αντιδράσεων να είναι συνεχής από όλες τις πλευρές. Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν τον Ιούνιο, αφού η κυβέρνηση εισήγαγε νομοσχέδιο που θα επέτρεπε την εκδίωξη ανθρώπων πέρα από τα σύνορα για να δικαστούν στην ηπειρωτική Κίνα. Το νομοσχέδιο έχει αποσυρθεί έκτοτε, αλλά οι διαμαρτυρίες έχουν επεκταθεί με αίτημα πλέον περισσότερη δημοκρατία, αλλά  και τη διερεύνηση καταγγελιών για αστυνομική βία.


Το  Grand Theft Auto V  είναι ένα βιντεοπαιχνίδι δράσης-περιπέτειας που επιβραβεύει τους παίκτες για τη διάπραξη εικονικών εγκλημάτων. Επιτρέπει σε πολλούς παίκτες να αλληλεπιδρούν ταυτόχρονα σε περιβάλλον «ανοιχτού κόσμου». Είναι διαθέσιμο σε όλες τις πλατφόρμες (XBox, Playstasion κ.λπ) ενώ κυκλοφορεί και για PC. 

 

 


Ενώ τα περισσότερα παιχνίδια βίντεο κρατούν τον παίκτη απασχολημένο σε μια προκαθορισμένη πορεία δράσης, τα παιχνίδια ανοιχτού τύπου επιτρέπουν μεγαλύτερη ελευθερία στην εξερεύνηση. Και δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος οι παίκτες του Χονγκ Κονγκ να ξεκινήσουν να μιμούνται τις πραγματικές δράσεις σκληροπυρηνικών διαδηλωτών ρίχνοντας βόμβες μολότοφ, βανδαλίζοντας σιδηροδρομικούς σταθμούς και κάνοντας επιθέσεις σε αστυνομικούς μέσω του GTA V.

 

Από την άλλη, οι παίκτες από την κεντρική Κίνα έσπευσαν να καλέσουν και άλλους «οπαδούς» για να νικήσουν τους ανταγωνιστές τους από το Χονγκ Κονγκ.


Χρησιμοποιώντας έναν υποτιμητικό όρο που υιοθετήθηκε από ορισμένους αστυνομικούς για να αναφερθούν σε διαδηλωτές, ένας χρήστης της πλατφόρμας, Weibo, ανέφερε: «Οι "κατσαρίδες" εξέφρασαν την επιθυμία τους να μας νικήσουν στο GTA και ο πόλεμος σε αυτό το παιχνίδι μπορεί πλέον να γίνει πιο σκληρός και άγριος».


Άλλοι χρήστες του Weibo απάντησαν αποστέλλοντας στιγμιότυπα των χαρακτήρων τους, ντυμένων ως αστυνομικοί λέγοντας: "Έτοιμοι!" Σε κάθε περίπτωση, πολλές μάχες διαδραματίζονται ταυτόχρονα στο παιχνίδι έχοντας μετατρέψει το GTA σε πεδίο μάχης διαδηλωτών και αστυνομικών, όπως στην πραγματικότητα.

 

Με πληροφορίες από CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr