Πανεπιστήμιο θα διδάσκει γιατρούς πώς να διαχειρίζονται ασθενείς που βλέπουν «φαντάσματα»

Πανεπιστήμιο θα διδάσκει γιατρούς πώς να διαχειρίζονται ασθενείς που βλέπουν «φαντάσματα» Facebook Twitter
0

Ένα υψηλού κύρους πανεπιστήμιο της Ινδίας προσφέρει μάθημα που διδάσκει τους γιατρούς πώς να διαχειρίζονται ανθρώπους που λένε πως βλέπουν «φαντάσματα».

Το διάρκειας έξι μηνών μάθημα στο Banaras Hindu University (BHU), που θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο, εστιάζει σε ψυχοσωματικές διαταραχές, που συχνά το άτομα συγχέει με παραφυσικά φαινόμενα και την επιμέλεια θα έχει το τμήμα της της Αγιουβέρδα, το αρχαίο ινδουιστικό σύστημα ιατρικής και θεραπείας.

Στο πανεπιστήμιο έχει δημιουργηθεί επίσης ξεχωριστό τμήμα Bhoot Vidya (Σπουδές Φαντασμάτων). «Το Bhoot Vidya έχει να κάνει κυρίως με ψυχοσωματικές διαταραχές, ασθένειες που προκαλούνται για άγνωστες αιτίες και παθήσεις του μυαλού ή παραψυχολογικές καταστάσεις», λέει η Yamini Bhushan Tripathi, πρύτανης του τμήματος της Αγιουβέρδα. 

Όπως εξηγεί, το πανεπιστήμιο ήταν το πρώτο στη χώρα που προσέφερε τέτοιο μάθημα, το οποίο θα διδάσκει τους γιατρούς «τρόπους αντιμετώπισης της Αγιουβέρδα για παθήσεις σχετικές με φαντάσματα». 

Οι θεραπείες της Αγιουβέρδα περιλαμβάνουν γενικά φυτικά φάρμακα, αλλαγές στη διατροφή, μασάζ, αναπνοές και άλλες μορφές άσκησης. 

Σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας και Νευροεπιστήμης (Nimhans) το 2016, σχεδόν το 14% των Ινδών υποφέρουν από ψυχικές ασθένειες. Το 2017, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτίμησε πως το 20% των Ινδών ενδέχεται να βιώσει κατάθλιψη σε κάποιο σημείο της ζωής τους. 

Ωστόσο σε όλη τη χώρα λιγότεροι από 4.000 επαγγελματίες ψυχικής υγείας αντιστοιχούν σε 1.3 δισεκατομμύρια ανθρώπους, οπότε η ενημέρωση σχετικά με αυτά τα ζητήματα είναι από ελλιπής μέχρι ανύπαρκτη. 

Η είδηση πως το κρατικό πανεπιστήμιο BHU θα ξεκινήσει μαθήματα πάνω στο Bhoot Vidya έχει προκαλέσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στα social media με πολλούς να επισημαίνουν πως τα φάρμακα είναι καλύτερη μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων ψυχικής υγείας:  

Κάποιοι σχολίασαν πως το μάθημα θα μπορούσε να έχει καλύτερο όνομα: 


Αλλά οι περισσότεροι διακωμώδησαν την ανακοίνωση, με αρκετούς να κατακρίνουν παράλληλα τις προτεραιότητες της κυβέρνησης:

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / «Η ζημιά έχει γίνει»: Η πετρελαϊκή κρίση έχει αλλάξει οριστικά τον κλάδο των ορυκτών καυσίμων

Η πετρελαϊκή κρίση μετά τον πόλεμο στο Ιράν επιταχύνει τη στροφή των χωρών από τα ορυκτά καύσιμα προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με τον επικεφαλής του ΔΟΕ, Φατίχ Μπιρόλ να εκτιμά ότι οι επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά πετρελαίου θα είναι βαθιές και μακροχρόνιες
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM