Ένα αντίτυπο του «ιερού δισκοπότηρου» των κόμικς – του υπερσπάνιου πρώτου τεύχους του περιοδικού Marvel Comics που κυκλοφόρησε το 1939 – πουλήθηκε αντί του ιλιγγιώδους ποσού του 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων σε πλειστηριασμό στις ΗΠΑ.

 

Ο πλειστηριασμός έγινε από τον οίκο δημοπρασιών Heritage Auction στο Ντάλας του Τέξας, αφού πρώτα το τεύχος που κυκλοφόρησε πριν από 80 χρόνια βαθμολογήθηκε από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης με 9.4 (με άριστα το 10). Μετά την αξιολόγησή τους, τα συλλεκτικά τεύχη τοποθετούνται σε προστατευτική πλαστική συσκευασία όπου αναφέρεται ο βαθμός του αντικειμένου που προορίζεται για πλειστηριασμό.

 

 

 

Υπάρχουν γύρω στα 100 καταγεγραμμένα αντίτυπα του Marvel Comics #1, αλλά κανένα άλλο δεν έχει λάβει τόσο υψηλή βαθμολογία. «Πρόκειται για ένα ιστορικό αντίτυπο ενός ιστορικού τεύχους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Heritage Auction. «Δίχως αμφιβολία, αποτελεί την αφετηρία του σύμπαντος της Marvel αφού πρόκειται για το τεύχος που γέννησε τους χαρακτήρες και τις ιστορίες που συναρπάζουν μέχρι σήμερα στα κόμικς και στις ταινίες».

 

Σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών, το συγκεκριμένο αντίτυπο αποτελούσε αρχικά μέρος της εκπληκτικής συλλογής ενός ταχυδρόμου από την Πενσιλβάνια, ο οποίος είχε την ενόραση να αγοράζει κάθε παρθενικό τεύχος κόμικς και άλλων περιοδικών από τα τέλη της δεκαετίας του '30 και μετά.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr