Ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε μια φωτογραφία του σκύλου που χαρακτήρισε «ήρωα» καθώς συμμετείχε στην επιδρομής που διεξήγαγε ο αμερικανικός στρατός εναντίον του αρχηγού της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

 

Ο σκύλος, ένα βελγικό μαλινουά, παρείχε «απίστευτες υπηρεσίες», όμως το όνομά που παρέμενε μυστικό για λόγους ασφαλείας, όπως είχε εξηγήσει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού Μαρκ Μίλεϊ. Το ζώο «τραυματίστηκε ελαφρά» κατά τη διάρκεια της εφόδου και «αναρρώνει πλήρως», διαβεβαίωσε ο στρατηγός Μίλεϊ, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

 

 

 

Ο ίδιος αρνήθηκε, εντούτοις, να αποκαλύψει το όνομα του σκύλου, καθώς αυτός «βρίσκεται ακόμη στο θέατρο της επιχείρησης». «Δεν θα δώσουμε προς το παρόν στη δημοσιότητα φωτογραφίες ούτε το όνομα του σκύλου... για να προστατεύσουμε την ταυτότητά του» υπογράμμισε.

 

Λίγο μετά όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσίευσε στο Twitter, μια φωτογραφία του ζώου. Κατά πληροφορίες από αμερικανικά μμε ο σκύλος είναι θηλυκός. 

 

 

 

«Αποχαρακτηρίσαμε μια φωτογραφία αυτού του υπέροχου σκύλου (το όνομα του δεν έχει αποχαρακτηριστεί), ο οποίος έκανε ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για την αιχμαλώτιση και εξουδετέρωση του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι» έγραψε ο μοναδικός πρόεδρος των ΗΠΑ στην πρόσφατη ιστορία που δεν έχει πάρει μαζί του σκύλο στον Λευκό Οίκο.

 

Σε διάστημα μίας ώρας, η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε συγκέντρωσε περισσότερα από 120.000 like στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης.