Βραζιλία: 600 τόνοι πετρελαίου μαζεύτηκαν από τις ακτές - Μυστήριο παραμένει η προέλευσή του

Βραζιλία: 600 τόνοι πετρελαίου μαζεύτηκαν από τις ακτές - Μυστήριο παραμένει η προέλευσή του Facebook Twitter
EPA
0

Οι Αρχές της Βραζιλίας έχουν συγκεντρώσει πάνω από 600 τόνους αργού πετρελαίου από τις ακτές των βορειοανατολικών Πολιτειών της από τη 12η Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Ποσότητες πετρελαίου ξεβράζονται στις ακτές βορειοανατολικών Πολιτειών της Βραζιλίας επί δύο μήνες· η προέλευσή του μέχρι σήμερα αποτελεί μυστήριο. Έχουν ρυπανθεί πάνω από 200 τοποθεσίες κατά μήκος των ακτών, ενώ η ρύπανση απειλεί το θαλάσσιο οικοσύστημα, σύμφωνα με τις αρχές.

Νωρίτερα χθες η διεύθυνση της Πετρομπράς είχε ανακοινώσει πως έχει περισυλλέξει 280 τόνους πετρελαίου και άμμου από τις ακτές.

Η κυβέρνηση υπό τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου διατείνεται ότι το πετρέλαιο προέρχεται από τη Βενεζουέλα. Ωστόσο, μέχρι σήμερα έχει αποφύγει να επιρρίψει άμεσα την ευθύνη στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Το Καράκας αρνείται πως ευθύνεται για τη ρύπανση στις βραζιλιάνικες ακτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ