Ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τις κουρδικές δυνάμεις ξεκαθάρισε την Τετάρτη ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως καμία δύναμη δεν είναι ικανή να τον σταματήσει.

 

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, σε ομιλία του στην Άγκυρα, η Τουρκία δεν έκατσε ποτέ στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τρομοκρατικές οργανώσεις και δεν αναμένει κάποια διαμεσολάβηση ώστε να γίνει αυτό.

 

Ξεκαθάρισε δε πως όταν οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν τη βόρεια Συρία τότε θα τελειώσει και η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης.

 

Παράλληλα, έκανε γνωστό πως μέχρι στιγμής έχει εκκαθαριστεί από τον τουρκικό στρατό μια περιοχή 1.220 τετραγωνικών χιλιομέτρων κοντά στα σύνορα.

 

Ο Τούρκος Πρόεδρος ζήτησε όλοι οι τρομοκράτες να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τη Ζώνη Ασφαλείας, στη Συρία.

 

Την ίδια ώρα θέλησε να περάσει το μήνυμα ότι δεν μάχεται τους Σύρους πολίτες, αλλά μάχεται στο πλευρό τους εναντίον της βαρβαρότητας ενώ ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Τουρκία δεν προχώρησε ποτέ σε σφαγές αμάχων.

 

Μιλώντας σε συνέλευση του AKP είπε: «Αν θέλετε να δείτε σφαγές αμάχων, δείτε την Κύπρο πριν την τουρκική επέμβαση. Δείτε την Παλαιστίνη, όπου κάθε μέρα σκοτώνονται αθώοι πολίτες μπροστά στα μάτια σας».

 

Με πληροφορίες από Philenews/Sigmalive