Απεργία την Πρωτομαγιά

Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία

Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου EPA
0

Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε τις επιχειρήσεις στα σύνορα με τη Συρία, χτυπώντας θέσεις «τρομοκρατών που συνδέονται με το PKK», σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Sabah, που επικαλείται πληροφορίες από «πηγές στην περιοχή».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, βομβαρδίστηκαν θέσεις των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) στα βόρεια, έξω από την πόλη αλ-Μαλικίγια, ανάμεσα στην Τουρκία και στη Συρία. 

Ωστόσο κουρδικές πηγές διαψεύδουν τις σχετικές αναφορές όπως και τις πληροφορίες για τουρκική αεροπορική επιδρομή σε θέσεις του SDF στη Συρία. Αναφορές θέλουν και τον δήμαρχο της πόλης Ντερίκ, στα βορειοανατολικά της Συρίας, να διαψεύδει ότι εξαπολύθηκαν αεροπορικές επιδρομές εντός συριακού εδάφους.

Όπως μεταδίδει η Daily Sabah πάντως, μαχητικά αεροσκάφη χτύπησαν στόχους καθώς περνούσαν την πύλη των συνόρων στη Σεμέλκα, που βρίσκεται μεταξύ της περιοχής της αυτόνομης Κουρδικής Τοπικής Κυβέρνησης (KRG) και συριακών εκτάσεων που, κατά την εφημερίδα, βρίσκονται υπό τον έλεγχο του YPG.

Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter
Daily Sabah: Πληροφορίες για τουρκική επιδρομή στα σύνορα με τη Συρία Facebook Twitter

Στο Twitter έχουν ήδη διαδοθεί μία σειρά βίντεο στα οποία φαίνονται μακρινές λάμψεις και ακούγονται κρότοι, με τους χρήστες που τα αναρτούν να υποστηρίζουν ότι καταγράφουν τουρκικό χτύπημα. 

Χωρίς την έγκριση των ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ, ξεκαθάριζαν νωρίτερα ότι δεν εγκρίνουν τη σχεδιαζόμενη επίθεση της Τουρκίας στη βόρεια Συρία και ο αμερικανικός στρατός δεν πρόκειται να την υποστηρίξει με κανέναν τρόπο: «Το υπουργείο Άμυνας το κατέστησε σαφές στην Τουρκία, όπως και ο πρόεδρος, ότι δεν επιδοκιμάζουμε μια τουρκική επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα στηρίξουν ούτε θα εμπλακούν σε οποιαδήποτε τέτοια επιχείρηση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν.

  

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ