Κύπρος: Η 19χρονη Βρετανίδα που κατηγορείται για ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού δηλώνει πως διαγνώσθηκε με PTSD

Κύπρος: Η 19χρονη Βρετανίδα που κατηγορείται για ψευδή καταγγελία ομαδικού βιασμού δηλώνει πως διαγνώσθηκε με PTSD Facebook Twitter
1

Με μετατραυματική αγχώδη διαταραχή (PTSD) φέρεται να διαγνώστηκε η 19χρονη Βρετανίδα που κατηγορείται ότι έδωσε ψευδή κατάθεση στην Αστυνομία για ομαδικό βιασμό από 12 άτομα σε ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το philenews, η 19χρονη, που παρουσιάστηκε σήμερα Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, βρίσκεται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και διαγνώστηκε με μετατραυματικό στρες από Βρετανό ειδικό.

Όπως είπε ο δικηγόρος της, η 19χρονη «θέλει απλώς να πάει σπίτι της», αναφέροντας ότι είναι μακριά από την οικογένειά της και έχασε τη θέση της στο πανεπιστήμιο, επειδή αναγκάζεται να παραμείνει στην Κύπρο για τη δίκη. Οι συνήγοροι υπεράσπισής της, ισχυρίζονται ότι η 19χρονη εξαναγκάστηκε να υπογράψει δήλωση υπαγορευόμενη από την Αστυνομία, κάτι που συνέβη μετά από έξι ώρες στον αστυνομικό σταθμό. Κατήγγειλε επίσης ότι δεν κατάφεραν να «κατεβάσουν» όλα τα μηνύματα που έστειλαν οι Ισραηλινοί.

Επεισόδιο πανικού την ώρα της δίκης

 

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η 19χρονη υπέστη επεισόδιο πανικού στο άκουσμα από τον δικαστή ότι η υπόθεση θα συνεχιστεί 15-16-17 Οκτωβρίου. Η εκ των δικηγόρων της, κυρία Ρίτσα Πεκρή, ανέφερε στο δικαστήριο ότι η πελάτισσά της αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, παρακολουθείται από ψυχίατρο στη Βρετανία και η οικογένειά της έχει οικονομικά προβλήματα. Ζήτησε, επίσης, να της επιτραπεί να επιστρέψει στη χώρα της, με τους ίδιους όρους που παραμένει μέχρι τώρα στην Κύπρο.

 

Σημειώνεται ότι σήμερα, πρώτη μέρα της δίκης, κατέθεσαν τέσσερα μέλη της Αστυνομίας, που ασχολήθηκαν με τη λήψη καταθέσεων από την κατηγορούμενη και τους Ισραηλινούς. Όπως αναφέρθηκε, η Αστυνομία είχε κατάσχει τα κινητά τηλέφωνα 11 υπόπτων Ισραηλινών, ενώ από τα πέντε ανακτήθηκε υλικό σε σχέση με την υπόθεση.

Με πληροφορίες από Φιλελεύθερος

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ