ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ερντογάν: Φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό σχεδόν το μισό Αιγαίο

Ερντογάν: Φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό σχεδόν το μισό Αιγαίο Facebook Twitter
0

Φωτογραφία, η οποία εικονίζει την ιδέα της τουρκικής «γαλάζιας πατρίδας» που προωθεί η κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και στην οποία περιλαμβάνεται σχεδόν το μισό Αιγαίο, βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα στον εν λόγω χάρτη, η θαλάσσια περιοχή έως και την ανατολική Κρήτη εμφανίζεται ως «τουρκική».

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Τουρκικής προεδρίας, όπου φαίνεται χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας με φόντο τη «γαλάζια πατρίδα».

Ερντογάν: Φωτογραφήθηκε μπροστά σε χάρτη που δείχνει τουρκικό σχεδόν το μισό Αιγαίο Facebook Twitter

Στον χάρτη φαίνεται για πρώτη φορά ότι η «γαλάζια πατρίδα» περιλαμβάνει έκταση 462.000 τετραγωνικών χιλιόμετρων, ενσωματώνει ύδατα γύρω από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, θαλάσσιο χώρο ανατολικά της Κρήτης και τμήμα των Κυκλάδων.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διαλύσει όλα τα εμπόδια που την απειλούν στην βόρεια Συρία, το Ιράκ και την ανατολική Μεσόγειο και τόνισε πως ουδέποτε θα επιτρέψει την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τούρκων και των Τουρκοκυπρίων.

 
Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ