Απεργία την Πρωτομαγιά

Τουρίστες κινδυνεύουν με φυλακή γιατί πήραν άμμο από παραλία της Σαρδηνίας

Τουρίστες κινδυνεύουν με φυλακή γιατί πήραν άμμο από παραλία της Σαρδηνίας Facebook Twitter
1

Αντιμέτωπο με ποινή φυλάκισης έως έξι ετών είναι ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών στην Ιταλία καθώς πήραν λευκή άμμο από παραλία της Σαρδηνίας, ως αναμνηστικό των διακοπών τους.

Η λευκή άμμος του νησιού είναι προστατευόμενη και οι τουρίστες έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα αλλά και ποινές φυλάκισης για την αφαίρεσή της από τις τοπικές παραλίες. Το ζευγάρι των Γάλλων υποστήριξε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι διέπραξε έγκλημα.


Η αστυνομία στη βόρεια πόλη του Πόρτο Τόρες βρήκε την άμμο καθώς πραγματοποιούσε τυπικό έλεγχο στα αυτοκίνητα που περίμεναν το πλοίο προς την Τουλόν της Γαλλίας. Εντόπισαν μπουκάλια γεμάτα με άμμο από το παράθυρο του αυτοκινήτου του ζευγαριού και προχώρησαν στην σύλληψή του. Σύμφωνα με την αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 14 πλαστικά μπουκάλια που περιείχαν 40 κιλά λευκής άμμου.


Στο ζευγάρι των τουριστών ηλικίας 40 ετών απαγγέλθηκαν Κατηγορίες από το δικαστήριο της πόλης του Σασάρι. Οι κατηγορίες είναι για κλοπή ενώ είναι αντιμέτωποι με την επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως και έξι ετών.

 

Τουρίστες κινδυνεύουν με φυλακή γιατί πήραν άμμο από παραλία της Σαρδηνίας Facebook Twitter
Τα μπουκάλια με η λευκή άμμο που κατασχέθηκαν από την αστυνομία

Η αστυνομία είπε ότι οι τουρίστες δεν γνώριζαν το νόμο απαγόρευσης για την αφαίρεση της λευκής άμμου αλλά σημείωσε ότι στις παραλίες υπάρχουν προειδοποιητικές πινακίδες σε πολλές γλώσσες που προειδοποιούν τους επισκέπτες. Ωστόσο η κλοπή της λευκής άμμου αλλά και πετρωμάτων από τις παραλίες της Σαρδηνίας, είναι κάτι πολύ κοινό, ανέφερε αστυνομικός επισημαίνοντας ότι υπάρχει και παράνομο κύκλωμα διακίνησής τους μέσω διαδικτύου.


«Οι κάτοικοι της Σαρδηνίας είναι πολύ θυμωμένοι με τους τουρίστες που κλέβουν κοχύλια και άμμο γιατί αυτό αποτελεί κλοπή από τις μελλοντικές γενιές του τόπου», σημείωσε χαρακτηριστικά αστυνομικός.


Οι κλέφτες της άμμου συνήθως γίνονται αντιληπτοί στα αεροδρόμια μετά από τους ελέγχους των αποσκευών.

Με πληροφορίες από CNN/ TheGuardian

Διεθνή
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια