Μπόλτον: Οι ΗΠΑ θα στήριζαν με ενθουσιασμό ένα Brexit χωρίς συμφωνία

Μπόλτον: Οι ΗΠΑ θα στήριζαν με ενθουσιασμό ένα Brexit χωρίς συμφωνία Facebook Twitter
EPA
0

Οι ΗΠΑ θα στήριζαν με ενθουσιασμό ένα Brexit χωρίς συμφωνία, εφόσον αυτό αποφάσιζε να κάνει η βρετανική κυβέρνηση, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου, Τζον Μπόλτον.

«Εάν αυτή ήταν η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης, θα τη στηρίζαμε με ενθουσιασμό» υπογράμμισε ο Αμερικανός αξιωματούχος. «Θα θέλαμε να είμαστε χρήσιμοι στο Brexit» είπε, λίγο νωρίτερα, ο Τζον Μπόλτον που συναντήθηκε σήμερα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους από το γραφείο του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Βρετανοί αξιωματούχοι του επισήμαναν ότι το Λονδίνο είναι έτοιμο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση την 31η Οκτωβρίου.Ο Μπόλτον, επίσης, είπε ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες ανά τομέα, αφήνοντας για αργότερα τη διευθέτηση των δυσκολότερων θεμάτων των εμπορικών τους σχέσεων.Απώτερος στόχος, όπως τόνισε, είναι μια ολοκληρωμένη εμπορική συμφωνία.

Οι Ντόναλντ Τραμπ και Μπόρις Τζόνσον είχαν νωρίτερα τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία συζητώντας σειρά θεμάτων, ανάμεσά τους το εμπόριο και η ασφάλεια, ανακοίνωσαν ο Λευκός Οίκος και το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο Αμερικανός πρόεδρος «εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ακλόνητη συνεργασία» με το Ηνωμένο Βασίλειο στην αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων και προσμένει να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον Βρετανό πρωθυπουργό στο κοντινό μέλλον», ανέφερε η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική συνομιλία των δύο ηγετών.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του Τζόνσον υπογραμμίζεται ότι «ο Βρετανός πρωθυπουργός και ο πρόεδρος Τραμπ συζήτησαν για παγκόσμια οικονομικά ζητήματα και για το εμπόριο, ενώ ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον πρόεδρο για το Brexit».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ