Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα τμήματα των S-400

Η Τουρκία παρέλαβε τα πρώτα τμήματα των S-400 Facebook Twitter
0

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι παρελήφθησαν σήμερα τα πρώτα τμήματα του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των HΠΑ.

«Η παράδοση του πρώτου φορτίου εξοπλισμού του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 ξεκίνησε στις 12 Ιουλίου στην αεροπορική βάση Μούρτεντ στην Άγκυρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας. Η παραλαβή θα συνεχισθεί τις προσεχείς ημέρες, διευκρίνισε το Διευθυντήριο της Τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Η Άγκυρα και η Μόσχα υπέγραψαν συμφωνία για τους S-400 στις 11 Απριλίου 2017. Η συμφωνία άγγιζε το ύψος των 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Ουάσινγκτον άσκησε πιέσεις στην Τουρκία για να μην αποκτήσει το ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα. Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters, στις αρχές του μήνα, ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξακολουθεί να σκοπεύει να επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία και να την εξαιρέσει από το πρόγραμμα κατασκευής F-35, αν αγοράσει τελικά τους S-400.

«Τυχόν άρνηση των ΗΠΑ να παραδώσουν στην Τουρκία τα πολεμικά αεροσκάφη F-35 τα οποία έχει αγοράσει θα ισοδυναμεί με "κλοπή"», είχε απαντήσει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άγκυρα να υποστηρίζει ότι η επιλογή οπλισμού είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. 

Πληροφορίες που μετέδιδαν τα τουρκικά Μέσα, ήθελαν τους S-400 να παραδίδονται την Τρίτη, ωστόσο η Άγκυρα δεν έκανε καμία επίσημη ανακοίνωση μέχρι σήμερα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters/AFP/Daily Sabah 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ