ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνεχίζει τις προκλήσεις το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Πολεμικά πλοία και αεροσκάφη συνοδεύουν τα πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ»

Συνεχίζει τις προκλήσεις το τουρκικό υπουργείο Άμυνας: «Πολεμικά πλοία και αεροσκάφη συνοδεύουν τα πλοία στην Κυπριακή ΑΟΖ» Facebook Twitter
0

Συνεχίζεται η τουρκική προκλητικότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και η Άγκυρα φέρεται να δοκιμάζει τις «αντοχές» της Ελλάδας, της Κύπρου, αλλά και της Ε.Ε.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, πλοία και αεροσκάφη του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας συνεχίζουν να συνοδεύουν τα γεωτρύπανα "Γιαβούζ", "Φατίχ", καθώς και το ερευνητικό σκάφος "Μπαρμπαρός".

Σύμφωνα με τη δήλωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας που αναρτήθηκε και στο Twitter, "τα πλοία και αεροπορικά μέσα των Ναυτικών Πολεμικών μας δυνάμεων συνεχίσουν να συνοδεύουν τα γεωτρύπανά μας Γιαβούζ και Φατίχ καθώς και το ερευνητικό μας πλοίο Μπαρμπαρός Χαϊρεντίν Πασά".

Οι εν λόγω ανακοινώσεις έρχονται λίγες ώρες μετά τη δήλωση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει τις ενέργειές της στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Όσον αφορά τις πηγές των υδρογονανθράκων, όσο η Ελληνοκυπριακή πλευρά δεν συμπεριλαμβάνει τους Τουρκοκυπρίους στον διαμοιρασμό των εσόδων και στους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και όσο δεν διασφαλίζει τα δικαιώματά τους, η Τουρκία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του Τουρκοκυπριακού λαού γύρω από το Νησί, όπως προστατεύει τα δικά της δικαιώματα στην υφαλοκρηπίδα της στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Ερντογάν.

Τουσκ κατά Άγκυρας για την τουρκική παραβατικότητα σε βάρος της Κύπρου

Η «συνεχιζόμενη κλιμάκωση» της παραβατικότητας της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου θα οδηγήσει «αναπόφευκτα» σε αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαμήνυσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Όπως έγραψε στο twitter ο κ. Τουσκ «η ΕΕ θα δράσει σε πλήρη αλληλεγγύη και με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, σχόλιο που παραπέμπει σε πιθανές κυρώσεις, δεδομένου ότι στα τέλη Ιουνίου οι ηγέτες των κρατών-μελών ζήτησαν την κατάρτιση προτάσεων για επιβολή μέτρων σε βάρος της Άγκυρας».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ