ΟΗΕ: Εξοργισμένος ο Γκουτέρες με τον βομβαρδισμό του κέντρου κράτησης μεταναστών στη Λιβύη

ΟΗΕ: Εξοργισμένος ο Γκουτέρες με τον βομβαρδισμό του κέντρου κράτησης μεταναστών στη Λιβύη Facebook Twitter
UN Human Rights
0

Εξοργισμένος δηλώνει ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον αεροπορικό βομβαρδισμό του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Λιβύη  που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 44 προσφύγων και μεταναστών.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, Στεφάν Ντούρατζιτς, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε σε διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.  Ο γ.γ. τόνισε ότι οι ακριβείς συντεταγμένες του κέντρου κράτησης είχαν δοθεί στα εμπλεκόμενα μέρη.   

  Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει κεκλεισμένων των θυρών την Τετάρτη εκτάκτως έπειτα από την πολύνεκρη επίθεση, τόνισαν διπλωμάτες.

Την είδηση νωρίτερα επιβεβαίωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ). Στην πλειονότητά τους τα θύματα ήταν υπήκοοι αφρικανικών κρατών. Αυτός είναι ο βαρύτερος απολογισμός θυμάτων που έχει αναφερθεί σε οποιαδήποτε αεροπορική επιδρομή αφότου ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ άρχισε πριν από τρεις μήνες, την 4η Απριλίου, την ευρείας κλίμακας επιχείρησή του, αναπτύσσοντας μηχανοκίνητες μονάδες, θωρακισμένα και αεροσκάφη για να καταλάβει την Τρίπολη, την έδρα της ΚΕΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters / dpa / AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM