ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αξιωματικός που συνόδευε τον Μπολσονάρου στη G20 συνελήφθη με 39 κιλά κοκαΐνης

Αξιωματικός που συνόδευε τον Μπολσονάρου στη G20 συνελήφθη με 39 κιλά κοκαΐνης Facebook Twitter
EPA
2

Ένας αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας, που συνόδευε τον πρόεδρο της χώρας Ζαΐχ Μπολσονάρου στη σύνοδο G20 στην Ιαπωνία, τέθηκε υπό κράτηση την Τρίτη, στην Ισπανία, καθώς εντοπίστηκε τεράστια ποσότητα κοκαΐνης στις αποσκευές του. 

Ο ένστολος ανήκε στο κλιμάκιο που θα ακολουθούσε τον Μπολσονάρου στη σύνοδο G20 στην Οσάκα με το δεύτερο, εφεδρικό αεροπλάνο. Κατά τον έλεγχο των ισπανικών αρχών όμως, στη στάση του αεροσκάφους στη Σεβίλλη, οι υπεύθυνοι φέρεται να εντόπισαν και να κατάσχεσαν περίπου 39 κιλά κοκαΐνης στις βαλίτσες του αξιωματικού, όπως μεταδίδει το BBC. 

Την ώρα της σύλληψης του αξιωματικού, ο πρόεδρος της Βραζιλίας βρισκόταν στο άλλο αεροπλάνο. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο Μπολσονάρου διαβεβαίωσε πως ζήτησε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συνεργαστεί πλήρως με τις ισπανικές αρχές. Ο ίδιος απαίτησε, σε περίπτωση που ο ένστολος αποδειχθεί ένοχος, να δικαστεί και να καταδικαστεί κατά τα προβλεπόμενα. Ο Μπολσονάρου χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό. «Δεν θα ανεχτούμε τέτοια ασέβεια», έγραψε στο Twitter. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν από τελωνειακούς επιθεωρητές κατά την διάρκεια ελέγχου. Πηγές που επικαλείται το Record TV και αναμεταδίδει το CNN, μεταφέρουν πως ο ύποπτος είναι ο 38χρονος σμηνίας Σίλβα Ροντρίγκες. 

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Άμυνας της Βραζιλίας επιβεβαίωσε τις αρχικές πληροφορίες: «Την Τρίτη, 25 Ιουνίου, ένας αξιωματικός της βραζιλιάνικης πολεμικής αεροπορίας τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Σεβίλλης στην Ισπανία, καθώς θεωρείται ύποπτος για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. Ερευνούμε τα δεδομένα και αστυνομία και στρατός έχουν ξεκινήσει τις σχετικές έρευνες». 

Με πληροφορίες από CNN και BBC

Διεθνή
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

2 σχόλια