ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Brexit χωρίς συμφωνία πρότεινε υποψήφια διάδοχος της Μέι - Η απάντηση των Εργατικών

Brexit χωρίς συμφωνία πρότεινε υποψήφια διάδοχος της Μέι - Η απάντηση των Εργατικών Facebook Twitter
EPA
0

Το ενδεχόμενο ενός Brexit χωρίς συμφωνία αναζωπύρωσε η Έσθερ Μακβέι, υποψήφια διάδοχος της Τερέζα Μέι για την ηγεσία των Τόρις, προκαλώντας την οργισμένη απάντηση των Εργατικών. 

H Bρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΕ στο τέλος Οκτωβρίου ακόμη και αν αυτό σημαίνει μια έξοδο χωρίς συμφωνία, δήλωσε η βουλευτής των Τόρις και υποψήφια διάδοχος της Τερέζα Μέι για την πρωθυπουργία, η Έσθερ Μακβέι, κάτι το οποίο ωστόσο οι Εργατικοί θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τους για θέματα οικονομίας Τζον ΜακΝτόνελ.

«Η 31η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία-κλειδί και θα αποχωρήσουμε (από την ΕΕ) τότε και αν αυτό σημαίνει χωρίς συμφωνία αυτό και θα γίνει», δήλωσε στο Sky News η Μακβέι, μια πρώην υπουργός και υπέρμαχος του Brexit. «Αυτή η ημερομηνία είναι τώρα προκαθορισμένη. Δεν θα ζητήσουμε και άλλη παράταση, αυτή είναι μια καταστροφική αβεβαιότητα που οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η χώρα δεν επιθυμούν».

«Η απειλή τώρα είναι υπαρκτή ένας εξτρεμιστής υπέρμαχος της εξόδου να γίνει ηγέτης των συντηρητικών και να μας ρίξει στον γκρεμό με μια έξοδο χωρίς συμφωνία. Πρέπει να προχωρήσουμε τώρα, να συσπειρώσουμε τον λαό και να εμποδίσουμε την έξοδο χωρίς συμφωνία και αν αυτό σημαίνει να επιστρέψει η εντολή στον λαό (για ένα δεύτερο δημοψήφισμα), τότε ας είναι», είπε από την πλευρά του ο ΜακΝτόνελ.

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμη υπέρμαχος του Brexit, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος διάδοχος της Μέι, μετέδωσε το Sky News. «Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να ενώσω το Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα (Σ.τ.Σ: ο επίσημος τίτλος του κόμματος των Τόρις), έτοιμος να πραγματοποιήσω το Brexit και έτοιμος να ηγηθώ αυτής της σπουδαίας χώρας», δήλωσε ο ίδιος. Η Μέι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργία τον ερχόμενο μήνα και πολλοί από εκείνους που θέλουν να την αντικαταστήσουν δήλωσαν ότι η χώρα πρέπει να βγει από το μπλοκ στις 31 Οκτωβρίου ακόμη και χωρίς συμφωνία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ