Η κυβέρνηση της Αυστρίας εξέδωσε αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με το «Cow Kiss Challenge», την νέα viral πρόκληση στο διαδίκτυο που καλεί τον κόσμο να φιλήσει -με γλώσσα ή χωρίς- μια αγελάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

Το «KuhKussChallenge» ξεκίνησε πριν μερικές ημέρες μέσω μιας ελβετικής εφαρμογής, που ονομάζεται Castl, και ενθαρρύνει του χρήστες στην Ελβετία και άλλες γερμανόφωνες χώρες να δώσουν σε αγελάδες φιλιά με ή χωρίς γλώσσα, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

 

 


Η υπουργός Γεωργίας της Αυστρίας, Elisabeth Köstinger, έκανε λόγο για μια πολύ επικίνδυνη πρωτοβουλία. «Τα βοσκοτόπια και τα λιβάδια δεν είναι ζωολογικοί κήποι. Ενέργειες όπως αυτής θα μπορούσαν να έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες», ανέφερε σε δήλωσή της, προειδοποιώντας πως οι αγελάδες μπορεί να γίνουν πολύ επιθετικές όταν υπερασπίζονται τα μοσχαράκια τους.

 

Η διατήρηση μιας ισορροπίας ανάμεσα στις δραστηριότητες των τουριστών και την ζωή των κτηνοτρόφων βοοειδών στις ορεινές περιοχές συνιστά ευαίσθητο θέμα στην χώρα, καθώς αμφότεροι ενισχύουν την εγχώρια οικονομία. Η αυστριακή κυβέρνηση, προσπαθώντας να προλάβει δυσάρεστα περιστατικά, έχει εκδώσει μάλιστα εγχειρίδιο οδηγιών προς πεζοπόρους και ορειβάτες, συνιστώντας τους να αποφεύγουν τα κοπάδια με αγελάδες όταν είναι δυνατόν.

 

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr