To Σαν Φρανσίσκο έγινε η πρώτη πόλη που απαγορεύει την αναγνώριση προσώπου για την αστυνομία

To Σαν Φρανσίσκο έγινε η πρώτη πόλη που απαγορεύει την αναγνώριση προσώπου για την αστυνομία Facebook Twitter
0

Οι επόπτες του Σαν Φρανσίσκο έκαναν την πόλη την πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες που απαγορεύει στην αστυνομία και άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες να χρησιμοποιούν τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου.

Οι επόπτες με ψήφους οκτώ προς μία, ψήφισαν υπέρ του διατάγματος επιτήρησης, το οποίο θα ενισχύσει επίσης τα υπάρχοντα μέτρα εποπτείας και θα απαιτήσει από τις υπηρεσίες της πόλης να αποκαλύψουν τις τρέχουσες απογραφές της τεχνολογίας επιτήρησης.

«Μπορούμε να έχουμε ασφάλεια χωρίς να είναι ένα κράτος ασφάλειας. Μπορούμε να έχουμε καλή αστυνόμευση χωρίς να είμαστε αστυνομικό κράτος. Και μέρος αυτού είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης με την κοινότητα με βάση την καλή κοινοτική πληροφόρηση και όχι με την τεχνολογία Big Brother», δήλωσε την Τρίτη ο επικεφαλής Aaron Peskin, ο οποίος υπερασπίστηκε τη νομοθεσία.

Δύο εποπτικές αρχές απουσίαζαν από την ψηφοφορία την Τρίτη. Το διοικητικό συμβούλιο των εποπτικών αρχών αναμένεται να ψηφίσει τους νέους κανόνες για δεύτερη φορά την επόμενη εβδομάδα, όταν αναμένεται να περάσουν ξανά από κρίση.

Οι επικριτές ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία χρειάζεται όλα τα μέσα που θα μπορούσε να έχει ειδικά σε μια πόλη με γεγονότα υψηλού προφίλ και υψηλά ποσοστά εγκλημάτων. Είπαν επίσης ότι οι άνθρωποι θα ήταν παράλογο να αναμένουν ιδιωτικότητα στο δημόσιο χώρο, δεδομένου του πολλαπλασιασμού των κινητών τηλεφώνων και των συστημάτων με κάμερες παρακολούθησης.

Αλλά εκείνοι που υποστηρίζουν την απαγόρευση λένε ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου είναι λανθασμένη και αποτελεί σοβαρή απειλή για τις πολιτικές ελευθερίες. Ο Matt Cagle, πληρεξούσιος τεχνολογίας και πολιτικών ελευθεριών στην ACLU της Βόρειας Καλιφόρνιας, ισχυρίστηκε ότι η νομοθεσία ήταν ένα θετικό βήμα προς την επιβράδυνση της αύξησης των τεχνολογιών που μπορεί να παραβιάζουν τα δικαιώματα μαύρων ή μεταναστών.

Το διάταγμα ισχύει για ένα ευρύτερο φάσμα τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της αυτοματοποιημένης ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας και εργαλείων εντοπισμού όπλων. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ