Υπόθεση ομαδικής αυτοκτονίας - δολοφονίας φαίνεται πως είναι το πολύνεκρο τροχαίο που είχε συγκλονίσει πέρυσι την Καλιφόρνια, όταν δύο μητέρες είχαν σκοτωθεί μαζί με τα έξι υιοθετημένα τους παιδιά. 

 

Όπως όλα δείχνουν, η πτώση του πανάκριβου SUV στον γκρεμό, στις 26 Μαρτίου του 2018, κάθε άλλο παρά δυστύχημα ήταν. 

 

Το πολύνεκρο είχε τότε «παγώσει» την κομητεία του Μεντοσίνο αλλά, όπως αποκαλύπτεται τώρα, η μοιραία πτώση που παρέσυρε στον θάνατο και τα έξι ανυποψίαστα παιδιά ήταν προσχεδιασμένη από τις δύο μητέρες.

 

Τις ημέρες που προηγήθηκαν του τροχαίου, η μία από τις δύο γυναίκες είχε επανειλημμένως αναζητήσει στο διαδίκτυο τρόπους αυτοκτονίας με πνιγμό και η σύντροφός της φαίνεται να πάτησε συνειδητά το γκάζι για να στείλει το αυτοκίνητο στο γκρεμό, σύμφωνα με την κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα. 

 

 

 

Σύμφωνα με το ομόφωνο σκεπτικό των ενόρκων, που διάβαζαν επί μία ώρα την απόφασή τους στο δικαστήριο την Πέμπτη, η Τζένιφερ και η Σάρα Χαρτ είχαν αποφασίσει να αυτοκτονήσουν εκείνη την ημέρα, σκοτώνοντας τα έξι υιοθετημένα παιδιά, ηλικίας 12 έως 19 ετών. 

 

Οι αρχές υποπτεύονταν εξ αρχής ότι η πτώση ήταν σκόπιμη, αλλά περίμεναν και από τους ενόρκους να βγάλουν τη δική τους απόφαση βάσει των ευρημάτων. 

 

Το φονικό είχε σοκάρει τις ΗΠΑ, μετά και τις καταγγελίες για κακοποίηση των παιδιών από τις δύο γυναίκες. Ένα από τα νεκρά παιδιά, ο 15χρονος Ντεβόντε Χαρτ, είχε γίνει viral το 2014, όταν είχε φωτογραφηθεί να αγκαλιάζει δακρυσμένος έναν αστυνομικό, κατά τη διάρκεια μιας επεισοδιακής διαδήλωσης στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.  

 

 

 

Η πτώση σημειώθηκε λίγες μόνο ημέρες μετά την έναρξη μία ακόμη έρευνας από την Πρόνοια, για κακοποίηση των παιδιών από τις δύο γυναίκες. Η οικογένεια είχε εγκαταλείψει το σπίτι στο οποίο έμεναν, στις 23 Μαρτίου, μετά από επίσκεψη των κοινωνικών λειτουργών. Παρά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα στην πόρτα, κανείς δεν τους είχε ανοίξει εκείνη την ημέρα. 

 

Όπως προκύπτει από το ιστορικό περιήγησης στο κινητό της, ενώ βρίσκονταν όλοι μαζί μέσα στο αυτοκίνητο, η Σάρα Χαρτ αναζητούσε στο διαδίκτυο τρόπους αυτοκτονίας με πνιγμό, Benadryl και άλλες μεθόδους υπερδοσολογίας ουσιών, σύμφωνα με τον επιθεωρητή Τζέικ Σλέιτς. 

 

Είχε μάλιστα αναζητήσει στο Google και κατά πόσο ο θάνατος από πνιγμό στην θάλασσα είναι επίπονος. Οι αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν τις διαγραμμένες, ηλεκτρονικές αναζητήσεις της.  

 

«Είχαν και οι δύο αποφασίσει ότι αυτό θα ήταν το τέλος», πρόσθεσε ο Σλέιτς στην κατάθεσή του που υπήρξε καθοριστική για το πόρισμα των ενόρκων. «Είχαν αποφασίσει πως αν εκείνες δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα παιδιά, κανείς άλλος δεν θα τα υιοθετούσε». 

 

Τα πτώματα των αδελφών Μαρκίς, Τζερεμάια και Άμπιγκεϊλ είχαν βρεθεί την ίδια μέρα της μοιραίας πτώσης, κοντά στο αυτοκίνητο. Μέσα στο όχημα είχαν εντοπιστεί μόνο οι μητέρες ενώ εβδομάδες αργότερα, η σορός της Σιέρα Χαρτ ανασύρθηκε από τα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Η Χάνα Χαρτ ταυτοποιήθηκε ακόμη πιο μετά, με έλεγχο DNA.

 

Αν και έπινε σπανίως, εκείνη την ημέρα τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα της Τζένιφερ Χαρτ ήταν πάνω από το νόμιμο όριο και οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είχε πιει για να πάρει κουράγιο πριν το απονενοημένο βήμα. Η σύντροφός της, Σάρα Χαρτ βρέθηκε με 42 δόσεις Benadryl στον οργανισμό της ενώ και στα παιδιά εντοπίστηκαν υψηλά επίπεδα ηρεμιστικών και υπνωτικών χαπιών στο αίμα τους. 

 

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που έκανε κάμπινγκ κοντά στο σημείο του δυστυχήματος, κατέθεσε πως άκουσε το όχημα να επιταχύνει καθώς έπαιρνε την τελευταία στροφή, στις 3π.μ της 26ης Μαρτίου. 

 

Το 2011, η Σάρα Χαρτ είχε ομολογήσει την ενοχή της για υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας, καθώς είχε χτυπήσει ένα από τα έξι παιδιά. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του Όρεγκον είχαν επίσης ανοίξει έρευνα σε βάρος του ζευγαριού το 2013, αλλά την διέκοψαν λίγο καιρό αργότερα χωρίς να προβούν σε κάποια περαιτέρω ενέργεια.