Δεύτερο μαζικό μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι μεγάλο τμήμα της χώρας

Δεύτερο μαζικό μπλακ άουτ στη Βενεζουέλα - Στο σκοτάδι μεγάλο τμήμα της χώρας Facebook Twitter
EPA
0

Στο σκοτάδι βυθίστηκε και σήμερα μεγάλο μέρος της Βενεζουέλας, εξαιτίας ενός μαζικού μπλακ άουτ - του δεύτερου σε διάστημα δυόμισι εβδομάδων στη χώρα.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο υπόγειος σιδηρόδρομος του Καράκας θα κλείσει. Οι φωτεινοί σηματοδότες στους δρόμους έχουν σβήσει, τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας έχουν καταρρεύσει και έχει διακοπεί η σύνδεση στο διαδίκτυο. Όπως μεταδίδει το AFP καταστήματα στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας άρχισαν επίσης να κλείνουν.


Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση άρχισαν να καταγράφονται στις 1:20μ.μ τοπική ώρα (7:20μ.μ ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές συνοικίες του Καράκας, αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου βρίσκεται το προεδρικό μέγαρο Μιραφλόρες και τα περισσότερα υπουργεία.

 

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, πολιτείες στη δυτική Βενεζουέλα δεν έχουν ρεύμα, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στα σύνορα με την Κολομβία.

Παρ' όλα αυτά, η ηλεκτροδότηση συνεχίζεται χωρίς προβλήματα στην Γκουαγιάνα Σίτι, στο νότιο τμήμα της χώρας και σε τμήματα της Βαλένσια, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας.


Σε άλλες πόλεις, όπως το Μαρακαϊμπο, την πετρελαϊκή πρωτεύουσα, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μιλούν για «ασταθή» ηλεκτροδότηση, καθώς το φως «σβήνει κι επανέρχεται».


Οι χρήστες του Twitter χρησιμοποιούν το χάσταγκ #Sinluz (Χωρίς Φως) για να ενημερώσουν τους συμπολίτες τους και τις αρχές για την κατάσταση στις περιοχές τους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM