Σοκ προκαλούν τα βίντεο και οι μαρτυρίες των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου στη Νορβηγία

Σοκ προκαλούν τα βίντεο και οι μαρτυρίες των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου στη Νορβηγία Facebook Twitter
0

Σοκάρουν τα βίντεο και οι μαρτυρίες από την επιχείρηση διάσωσης των 1300 επιβαινόντων του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, το οποίο υπέστη μηχανική βλάβη σήμερα, εν μέσω θαλασσοταραχής, στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας.

Μόλις 87 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί με τη βοήθεια ελικοπτέρων έως τις 1950 ώρα Ελλάδας με την επιχείρηση να αναμένεται να συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, εξήγησε η εκπρόσωπος τύπου των υπηρεσιών διάσωσης Μποργκχίλντ Έλντοεν.

Οκτώ εκ των ανθρώπων που εγκατέλειψαν το πλοίο έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου περιέγραψαν τη στιγμή που οι μηχανές του πλοίου σταμάτησαν αλλά και την επιχείρηση εκκένωσής του.

«Τρώγαμε μεσημεριανό όταν το πλοίο άρχισε να τραντάζεται. Τα τζάμια στα παράθυρα έσπασαν και νερό εισήλθε στο εσωτερικό. Επικρατούσε χάος. Αλλά και το ταξίδι με το ελικόπτερο, θα ήθελα απλά να το ξεχάσω. Δεν ήταν καθόλου διασκεδαστικό» αφηγείται ο Αμερικανός Τζον Κάρι στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.

«Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τόσο τρομαχτικό. Άρχισα να προσεύχομαι, προσευχήθηκαν για την ασφάλεια όλων όσοι ήμασταν στο πλοίο» περιέγραψε από την πλευρά της μία επιβάτισσα, που έχει ήδη φθάσει στη στεριά, η Τζάνετ Τζέικομπ.

«Το ταξίδι με το ελικόπτερο ήταν τρομακτικό. Οι άνεμοι, ήταν σαν ανεμοστρόβιλος» σημείωσε.

Ένα δεύτερο πλοίο, ένα φορτηγό πλοίο με εννεαμελές πλήρωμα, επίσης εκκενώθηκε σε κοντινή απόσταση, αφού υπέστη κι εκείνο μηχανική βλάβη, με αποτέλεσμα τα ελικόπτερα να σπεύσουν προς το σημείο κι επομένως να καθυστερήσει η επιχείρηση αερομεταφοράς από το κρουαζιερόπλοιο, εξήγησε το κέντρο επιχειρήσεων διάσωσης.

Στην περιοχή, το ύψος των κυμάτων φθάνει τα 6-8 μέτρα, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Νορβηγίας. Η καταιγίδα αναμένεται να διαρκέσει έως τουλάχιστον τα μεσάνυχτα τοπική ώρα (0100 ώρα Ελλάδας).

Πέντε ελικόπτερα επιχειρούν επί τόπου. Μόλις έπεσε η νύχτα, η λευκή σιλουέτα του κρουαζιερόπλοιου, πάνω από το οποίο ίπτανται ελικόπτερα, εν μέσω θαλασσοταραχής, μόλις που διακρίνεται στις εικόνες που μεταδίδουν τα νορβηγικά ΜΜΕ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Reuters /AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ