ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Πωλείται ο διάσημος ουρανοξύστης της Chrysler στη Νέα Υόρκη

Πωλείται ο διάσημος ουρανοξύστης της Chrysler στη Νέα Υόρκη Facebook Twitter
ΕPA
0

Ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, ο ουρανοξύστης της Chrysler στη Νέα Υόρκη πρόκειται να πωληθεί για περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια, ένα μικρό ποσοστό του ποσού για το οποίο αγοράστηκε. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Wall Street Journal, αγοραστές του κτιρίου είναι η εταιρεία ακινήτων  RFR Holding LLC, στην οποία ανήκουν και άλλα διάσημα κτίρια στο Μανχάταν, μαζί με μία ξένη εταιρεία.

Το Reuters μεταδίδει πως πρόκειται για την Signa Holding GmbH, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία real estate της Αυστρίας.

Έως τώρα ουρανοξύστης ανήκει στο Επενδυτικό Συμβούλιο του Άμπου Ντάμπι και το προσύμφωνο της πώλησης υπογράφηκε την Παρασκευή, όπως γράφει η Wall Street Journal. 

Η κατασκευή του ουρανοξύστη, ο οποίος έχει το αρχιτεκτονικό στιλ αρτ ντεκό, ολοκληρώθηκε το 1930.

Έχει ύψος 274 μέτρα και για κάτι λιγότερο από έναν χρόνο ήταν το ψηλότερο κτίριο του κόσμου. Το 1931 ξεπεράστηκε από το Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ, ύψους 381 μέτρων.

Ο επενδυτικός βραχίονας της κυβέρνησης του εμιράτου είχε αγοράσει το κτίριο του 2008 έναντι 800 εκατομμυρίων δολαρίων. Η μεγάλη διαφορά με τη σημερινή τιμή πώλησης εξηγείται από το γεγονός πως στη συμφωνία δεν περιλαμβάνεται η έκταση στη βάση του κτιρίου που ανήκει στην σχολή Cooper Union.  

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις των νέων αγοραστών θα είναι η προσέλκυση καινούργιων ενοίκων, περίπου το 1/3 από τους 77 ορόφους αυτήν τη στιγμή είναι άδειο ή πρόκειται να αδειάσει τα επόμενα χρόνια. Αναμένεται μία γενική ανακαίνιση του κτιρίου. 

Το κτίριο με τα μεταλλικά αγαλματα αετών είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα του κόσμου, ακόμα και για κάποιον που δεν έχει επισκεφτεί τη Νέα Υόρκη. Το Chrysler Βuilding εμφανίζεται σε διάσημες ταινίες οπως το Men in Black 3 και το Spiderman. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ