Από την Ιρλανδία ταχυδρομήθηκαν οι τρεις φάκελοι με τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που βρέθηκαν την Τρίτη στο Λονδίνο.


Η ιρλανδική Αστυνομία ανέφερε πως συνδράμει την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου στις έρευνες ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, μεταδίδει το Reuters.

 

Μία βόμβα έφτασε έως το ταχυδρομείο του κομβικού σιδηροδρομικού σταθμού στο Γουότερλου, μία άλλη στάλθηκε σε κτίριο στην περίμετρο του μεγάλου αεροδρομίου Χίθροου και η τρίτη παρελήφθη κοντά στον αερολιμένα Σίτι.

 

 

Η βρετανική Αστυνομία ανακοίνωσε χθες το βράδυ πως αντιμετωπίζει τα τρία περιστατικά ως συνδεδεμένα. Την έρευνα έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία όμως οι Αρχές διευκρίνισαν πως έχουν «ανοιχτό μυαλό» όσον αφορά τα κίνητρα.

 

 

Οι βόμβες μπορούσαν να προκαλέσουν μικρή φωτιά, σύμφωνα με την Αστυνομία. Ένας από τους μηχανισμούς προκάλεσε μικρής έκτασης πυρκαγιά όταν ανυποψίαστοι υπάλληλοι άνοιξαν τον φάκελο, όμως ευτυχώς δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.

 

Στο παρελθόν η Μεγάλη Βρετανία είχε γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων από ιρλανδικές οργανώσεις που επιδίωκαν την ένωση της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας με την Βόρεια Ιρλανδία. Ωστόσο η βία έληξε  μετά την ιστορική Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής του 1998.

 

Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις για το Brexit έχουν επαναφέρει την Ιρλανδία στο προσκήνιο.

 

Με πληροφορίες από Reuters