ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ακάρ: Οι Τουρκοκύπριοι είναι συμμέτοχοι στον φυσικό πλούτο της Κύπρου

Ακάρ: Οι Τουρκοκύπριοι είναι συμμέτοχοι στον φυσικό πλούτο της Κύπρου Facebook Twitter
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ (EPA)
0

Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα συμφέροντά της στη Μεσόγειο θάλασσα, διεμήνυσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, υπογραμμίζοντας πως οι Τουρκοκύπριοι είναι συμμέτοχοι στον φυσικό πλούτο της Κύπρου. 

«Στο Αιγαίο, στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα εργαζόμαστε ακατάπαυστα και χωρίς καμία παράλειψη για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας έθνους μας», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στο θέμα της Ανεξάρτητης Οικονομικής Ζώνης είπε: «Η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου είναι συμμέτοχη και του φυσικού πλούτου γύρω από το νησί. Έχει δικαιώματα στην περιοχή. Όλοι πρέπει να συμπεριφερθούν ανάλογα με αυτά τα δεδομένα».

Αναφερόμενος στη μεγάλη τουρκική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα», ο υπουργός Άμυνας σχολίασε τις σχέσεις της Άγκυρας με την Ελλάδα.


«Με την γειτονική χώρα Ελλάδα προσπαθούμε να βελτιώσουμε τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο, στα πλαίσια της καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου».

Κλείνοντας, ο Ακάρ διαβεβαίωσε πως οι διμερείς συναντήσεις σε πολιτικό επίπεδο και σε επίπεδο επιτροπών εργάζονται για τη βελτίωση των διακρατικών σχέσεων. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ