«Ο Τραμπ είναι απατεώνας και ρατσιστής» λέει ο πρώην δικηγόρος του

«Ο Τραμπ είναι απατεώνας και ρατσιστής» λέει ο πρώην δικηγόρος του Facebook Twitter
EPA
1

Για ανήθικη και εγκληματική συμπεριφορά θα κατηγορήσει σήμερα ο Μάικλ Κόεν τον Ντόναλντ Τραμπ, αποκαλώντας τον ευθέως απατεώνα, ψεύτη και ρατσιστή.

Στην εισαγωγική τοποθέτησή του ενώπιον επιτροπής του Κογκρέσου ο πρώην προσωπικός δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου θα υποστηρίξει πως ο κ. Τραμπ γνώριζε εκ των προτέρων ότι τα WikiLeaks ετοιμάζονταν να διαρρεύσουν έγγραφα του Δημοκρατικού κόμματος πριν τις εκλογές του 2016.

Θα κατηγορήσει επίσης τον κ. Τραμπ ότι τον κατηύθυνε εμμέσως να λέει ψέματα για τις προσπάθειες κατασκευής του «Πύργου Τραμπ» στην Μόσχα – οι οποίες συνεχίζονταν έως τα μέσα τις προεκλογικής περιόδου – προσθέτοντας πως ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας ήταν πλήρως ενήμερος για τις διαπραγματεύσεις με την ρωσική πλευρά.

Στο παρελθόν ο κ. Κόεν είχε ψευδορκήσει ενώπιον του Κογκρέσου όσον αφορά τον «Πύργο Τραμπ». Είχε ισχυριστεί ότι οι διαβουλεύσεις με την Μόσχα, για τις οποίες ήταν υπεύθυνος, ολοκληρώθηκαν ανεπιτυχώς στις αρχές του 2016, περίπου έναν χρόνο πριν από τις κάλπες του Νοεμβρίου.

«Ο κ. Τραμπ δεν μου είπε ευθέως να πω ψέματα στο Κογκρέσο, δεν λειτουργεί κατ' αυτόν τον τρόπο», αναφέρει ο κ. Κόεν στην εισαγωγική τοποθέτηση που δημοσιεύτηκε πριν την εμφάνισή του.

«Σε συζητήσεις που είχαμε κατά την διάρκεια της εκστρατείας, ενώ την ίδια στιγμή διαπραγματευόμουν ενεργά στην Ρωσία για αυτόν, με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε ότι δεν υπάρχει δουλειά με την Ρωσία και μετά πήγαινε και έλεγε ψέματα στον αμερικανικό λαό».

Ο κ. Κόεν θα υποστηρίξει επίσης πως ήταν αναμεμειγμένος στις πληρωμές για την προεκλογική αποσιώπηση δύο γυναικών που κατήγγειλαν πως είχαν εξωσυζυγικές σχέσεις με τον Τραμπ, κίνηση που ενδεχομένως συνιστά παράβαση της νομοθεσίας που διέπει τις προεκλογικές περιόδους.

Από το κείμενο της κατάθεσης προκύπτει πως ο κ. Κόεν θα καταθέσει στην Βουλή των Αντιπροσώπων αντίτυπο επιταγής που του έδωσε ο κ. Τραμπ αφότου εξελέγη στον Λευκό Οίκο, για να τον αποζημιώσει για τις πληρωμές που έκανε στις δύο γυναίκες ώστε να προστατεύσει την καμπάνια του.

Οι εισαγγελείς που ερευνούν τις πληρωμές υποστηρίζουν πως ο κ. Κόεν έδωσε τα χρήματα στην πρώην πορνοστάρ Στόμι Ντάνιελς και σε μία πρώην Playmate κατά παραγγελία του κ. Τραμπ.

Στην κατάθεσή του ο κ. Κόεν κατηγορεί ευθέως τον Αμερικανό πρόεδρο ότι είναι ρατσιστής, ειδικά στην ιδιωτική του ζωή.

«Κάποτε με ρώτησε εάν μπορούσα να ονοματίσω μία χώρα που κυβερνάται από μαύρο και δεν είναι 'σκατότρυπα'», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Αυτό έγινε όταν ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών» είπε χαρακτηριστικά. 

Ο κ. Τραμπ, που βρίσκεται στο Βιετνάμ για την δεύτερη σύνοδο κορυφής με τον Κιμ Γιόνγκ-ουν, κατηγόρησε τον πρώην δικηγόρο του πως ψεύδεται προκειμένου να μειώσει την ποινή φυλάκισης που του έχει επιβληθεί.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια