Times: Εργαζόμενος του Γκάτγουικ ο ύποπτος για το χάος με τα drones

Times: Εργαζόμενος του Γκάτγουικ ο ύποπτος για το χάος με τα drones Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Η επίθεση με drones, πιθανόν να πραγματοποιήθηκε από έναν δυσαρεστημένο νυν ή πρώην υπάλληλο του Γκάτγουικ, εκτιμά η βρετανική αστυνομία.

Οι εκτιμήσεις αυτές, για την επίθεση που προκάλεσε επί τρεις ημέρες παράλυση στο αεροδρόμιο του Λονδίνου Γκάτγουικ, έγιναν γνωστές από δημοσίευμα της εφημερίδας Times.

Το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, στο νότιο Λονδίνο, υποχρεώθηκε να κλείσει τον διάδρομό του προσγείωσης και απογείωσης λίγες ημέρες πριν από τα Χριστούγεννα όταν έκαναν την εμφάνισή τους drones.

Οι αρχές συγκέντρωσαν 130 μαρτυρικές καταθέσεις και έκαναν έρευνα πόρτα-πόρτα σε 1.100 σπίτια επιστρατεύοντας και ενισχύσεις από άλλα αστυνομικά σώματα, σημειώνει το δημοσίευμα.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις υποδηλώνουν ότι το drone χειριζόταν κάποιος ο οποίος γνώριζε καλά την δομή του αεροδρομίου.

Ο δράστης είχε κρύψει το drone πίσω από τα κτίρια, όπου δεν θα μπορούσε να καταρριφθεί με την βοήθεια εξοπλισμού κατά των drones.

Ο χειριστής του γνώριζε επίσης πώς να πετάει το drone χωρίς να γίνεται αντιληπτό από τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας, όπου η απαγόρευση κινητών τηλεφώνων δεν θα επέτρεπε την βιντεοσκόπησή του.

«(Ο χειριστής του drone) γνώριζε τα τυφλά σημεία, όπου δεν θα μπορούσε να δεχτεί 'χτύπημα'», είπε στην εφημερίδα ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Ήταν σαφώς κάποιος με πολύ καλή γνώση του Γκάτγουικ, κάποιος που είχε εργαστεί εκεί. Υποθετικά θα μπορούσε να είναι ένας δυσαρεστημένος υπάλληλος».

Η αστυνομία δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Διεθνή / Το παράνομο εμπόριο καυσίμων στο Μεξικό: Πώς τα καρτέλ κυριαρχούν με βία και διαφθορά

Το λαθρεμπόριο καυσίμων στο Μεξικό εξελίσσεται σε διεθνές φαινόμενο. Πλοία, πλαστά έγγραφα, και κυβερνητική διαφθορά στηρίζουν ένα δίκτυο που χρηματοδοτεί τα καρτέλ και απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.
LIFO NEWSROOM
Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Διεθνή / Μαζικά συλλαλητήρια κατά της «στρατιωτικοποίησης της δημοκρατίας» ενόψει της παρέλασης Τραμπ στην Ουάσινγκτον

Εκατομμύρια Αμερικανοί αναμένονται σήμερα στους δρόμους, διαδηλώνοντας ενάντια στις αυταρχικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ και την πανηγυρική στρατιωτική παρέλαση για τα 250 χρόνια του αμερικανικού στρατού — που συμπίπτει με τα 79α γενέθλιά του
LIFO NEWSROOM