ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο - Οι θέσεις της Ελλάδας

Διάσκεψη για την ασφάλεια στο Μόναχο - Οι θέσεις της Ελλάδας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στην 55η διάσκεψη για την ασφάλεια που διεξάγεται στο Μόναχο, θα μιλήσει σήμερα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναπτύσσοντας τις θέσεις της Αθήνας. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να υπογραμμίσει, μεταξύ άλλων, «τη σημασία που έχει η ανάδειξη ενός νέου οράματος συνεργασίας, διαλόγου και εξεύρεσης λύσεων, απέναντι στην λογική της αδράνειας, της εθνικής περιχαράκωσης και του εθνικισμού».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναφερθεί επίσης στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και στην προσπάθεια για «δίκαιη και βιώσιμη λύση» στο Κυπριακό, καθώς και στις προοπτικές των ελληνοτουρκικών και ευρωτουρκικών σχέσεων.

Στη διάσκεψη συμμετέχουν περισσότεροι από 600 διεθνείς παράγοντες «από όλα τα πεδία λήψης αποφάσεων», σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ανάμεσά τους 35 επικεφαλής κυβερνήσεων, 50 υπουργοί Εξωτερικών και υπουργοί Άμυνας κρατών-μελών της ΕΕ και αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ. Παράλληλα εκπροσωπούνται στο ανώτατο επίπεδο διεθνείς οργανισμοί και μη κυβερνητικές οργανώσεις ενώ συμμετέχουν και ακαδημαϊκοί, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας και αναλυτές. 

Το βράδυ, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα λάβει το βραβείο Ewald von Kleist, από κοινού με τον Ζόραν Ζάεφ, για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η ατζέντα του Έλληνα πρωθυπουργού

 

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους.

Το Σάββατο το πρωί (10:00π.μ) θα έχει συνάντηση με ομάδα Αμερικανών γερουσιαστών.


Στις 3μ.μ θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και μετά θα συναντηθεί στις 16:00 με την συμπρόεδρο των Πρασίνων Ανναλένα Μπέρμποκ και στις 17:00 με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.


Στις 21:00 θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο κατά το οποίο θα τιμηθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο Ewald von Kleist.

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ