«Eξαφανίστηκαν» 300 πολυτελή αυτοκίνητα μετά την σύνοδο του APEC στην Παπούα Νέα Γουϊνέα

«Eξαφανίστηκαν» 300 πολυτελή αυτοκίνητα μετά την σύνοδο του APEC στην Παπούα Νέα Γουϊνέα Facebook Twitter
0

Η αστυνομία στην Παπούα Νέα Γουινέα αναζητά περίπου 300 αυτοκίνητα, που έχουν «εξαφανιστεί» από τότε που δανείστηκαν σε αξιωματούχους κατά την περσινή σύνοδο του APEC. 

Τα πολυτελή οχήματα εισήχθησαν για να διατεθούν στους ηγέτες που θα επισκέπτονταν την χώρα προκειμένου να συμμετάσχουν στις εργασίες της συνόδου της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) τον περασμένο Νοέμβριο.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, από αυτά λείπουν τα 284, ανάμεσά τους αυτοκίνητα μάρκας Landcruiser, Ford, Mazda και Pajero. Για τον εντοπισμό τους έχει συσταθεί δε ειδική αστυνομική μονάδα. 

«Υπάρχουν 284 οχήματα που είχαν διατεθεί στο προσωπικό προς χρήση στη σύνοδο του Apec και τα οποία δεν έχουν επιστραφεί ακόμη», δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής της έρευνας.

Ευτυχώς, τα ακριβότερα αυτοκίνητα -όπως 40 Maserati αξίας 100.000 δολαρίων η καθεμία και τρεις Bentley, βρίσκονται σε καλή κατάσταση και ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με την αστυνομία, εννιά από τα αυτοκίνητα έχουν κλαπεί και από κάποια άλλα έχουν αφαιρεθεί τμήματά τους, ενώ πολλά από αυτά επεστράφησαν με σοβαρές ζημιές.

Οι ηγέτες της Παπούα Νέα Γουινέα ευελπιστούσαν με τη σύνοδο του APEC να προσελκύσουν δημόσιες επενδύσεις, στρέφοντας το διεθνές ενδιαφέρον στην αναπτυσσόμενη χώρα.

Ωστόσο ακόμη και η ίδια η σύνοδος έφτασε στα όρια τους πόρους της χώρας, που χρειάστηκε διεθνή συνδρομή για να ανταποκριθεί στις σχετικές ανάγκες. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ